Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ξέρεις πόση αξία έχει ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά;

Γράφει η Ελένη Σάββα

Μην τους κρίνεις τους ανθρώπους. Μπορεί να τους βλέπεις να γελούν, ενώ μέσα τους κλαίνε. Όταν σκεφτείς καλύτερα, όταν δεις πιο βαθιά στα μάτια των ανθρώπων, όταν πλησιάσεις την ψυχή τους, θα καταλάβεις πως αυτό που κρύβεται μέσα τους είναι πάντα κάτι πολύ πιο αγνό, όμορφο και διαφορετικό.

Πολλοί κρυμμένοι θησαυροί περιμένουν να τους ανακαλύψεις! Τι περιμένεις; Χαμογέλα σε κάποιον. Μίλησε του, κάνε τον να νιώσει όμορφα και άνετα! Φεύγοντας, αγκάλιασε τον. Θα δεις ότι σιγά σιγά, η ψυχή του θα ξεδιπλωθεί κι ο θησαυρός θα ‘ναι διάπλατα ανοικτός μπροστά σου.
Το καλύτερο είναι πως θα μπορείς να πάρεις πολλά από το θησαυρό, δίχως να του στερήσεις ψίχουλο. Αντιθέτως, θα προστεθεί μεγάλη αξία στον όμορφο θησαυρό του, τη ψυχή του. Θα είσαι ικανός να αγαπάς ακόμα περισσότερο και να αντέχεις καθετί. Τα χαμόγελα στις μέρες σου θα πληθαίνουν και οι ευτυχισμένες στιγμές θα σε περιτριγυρίζουν συχνά.

Να φέρεσαι με αγάπη και σεβασμό, για να μπορούν να σου φερθούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Να μπορούν να ανοίξουν μ’ ένα μαγικό κλειδί την καρδιά σου και να δουν το θησαυρό σου. Το ξέρω πως αυτό το θησαυρό τον φυλάς καλά και τον εμπλουτίζεις συνεχώς. Μην φοβάσαι να τον μοιραστείς, να ξέρεις πως η ευτυχία όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται.

Όμορφο δεν σε κάνει τίποτα άλλο, παρά μόνο η ψυχή σου. Γι’ αυτό άλλωστε πρέπει να την προσέχεις. Να διαβάζεις βιβλία, ν’ακούς μουσική, να ταξιδεύεις, να αγαπάς, να αγαπιέσαι, να ονειρεύεσαι και να ζεις. Μη ξεχνάς να ζεις. Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο. Ότι κι αν κάνεις, να αφοσιώνεσαι ολοκληρωτικά σ’αυτό.

Πρέπει να την αγαπάς τη ζωή με όλο σου το είναι! Μόνο έτσι θα σ’ αγαπήσει κι αυτή! Μόνο έτσι θα σου δώσει ευκαιρίες να χαμογελάς πραγματικά. Μη βιάζεσαι, όλα έρχονται. Όλα έρχονται πάντα στην ώρα που πρέπει! Όλα πάντα στο τέλος είναι καλά. Να έχεις υπομονή και αγάπη. Τι άλλο χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει; Ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά. Και να ξέρεις: η πιο σημαντική αγκαλιά, είναι αυτή που δίνεις στον εαυτό σου.
Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%9E%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/