Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

4 μυστικά για τη σωστή φροντίδα των νυχιών σου!

Τα νύχια σου χρειάζονται τακτική περιποίηση έτσι ώστε να είναι υγιή και να έχουν μια όμορφη όψη.

Δες παρακάτω 4 συμβουλές για να το πετύχεις:



Η σωστή φροντίδα των νυχιών σε 4 βήματα:

Η πρώτη και κυριότερη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου! Τι εννοούμε με αυτό; Βρες μια ώρα και αφιέρωσε τη σε σένα, πήγαινε στο αγαπημένο σου nail salon και άφησε τις τεχνίτριες να σε περιποιηθούν όπως σου αξίζει!

Αν πάλι, ενδιάμεσα στα μανικιούρ σου, θες να φροντίσεις λίγο τα νύχια σου, τότε χρησιμοποίησε μαλακή, ξύλινη λίμα για να τα λιμάρεις κάνοντας απαλές κινήσεις.

Μην κόβεις τα πετσάκια και τις παρανυχίδες σου. Αν σε ενοχλούν, απλά πέρνα ένα λαδάκι και σπρώξε τα προς τα μέσα μέχρι να έρθει η ώρα να επισκεφτείς την ειδικό.

Απολέπιζε τακτικά τα χέρια σου με κάποιο scrub σώματος και κατόπιν χρησιμοποίησε μια κρέμα πλούσια σε βιταμίνες για να τα ενυδατώσεις.

Μην παραλείπεις τη φροντίδα των νυχιών του ποδιού σου για κανένα λόγο! Ένα επαγγελματικό πεντικιούρ θα σε ανακουφίσει, θα σε ξεκουράσει και σου χαρίσει όμορφα ποδαράκια ακόμα και το χειμώνα. 

Για περιποίηση στο σπίτι, επέλεξε ένα καλό scrub για τις φτέρνες σου, το οποίο θα χρησιμοποιείς μια με δύο φορές την εβδομάδα, και μια καλή ενυδατική κρέμα.

Τα ήξερες αυτά;

Το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένα τα νύχια αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κερατίνης, νερού και διάφορων μεταλλικών στοιχείων.

Τα νύχια των χεριών αναπτύσσονται τρεις φορές γρηγορότερα από ότι των ποδιών. Επιπλέον τα νύχια των χεριών αναγεννιούνται πλήρως σε 6 μήνες, ενώ για τα νύχια των ποδιών απαιτείται 1 χρόνος.

Η θερμότητα ευνοεί ακόμα περισσότερο την αύξησή τους και αυτός είναι ο λόγος που τα νύχια μεγαλώνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι, ενώ η μέγιστη ανάπτυξή τους μέσα στην ημέρα γίνεται κατά τις πρωινές ώρες.