Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Και στις στραβές μέρες που θα έρθουν, εσύ κοίτα να χαμογελάς!

Γράφει η Κατερίνα Καραβάκα

Σταμάτα σου λέω! Μη φωνάζεις , μη γκρινιάζεις επειδή σου έτυχε μια δυσκολία, η οποία όμως αντιμετωπίζεται. Δες τη δυστυχία που υπάρχει γύρω σου, τον πόνο των ανθρώπων, τις ανίατες ασθένειες, τις οικογένειες που χαλούν.. Πάντα θα υπάρχει και κάτι χειρότερο από αυτό που συμβαίνει σε εσένα..

Τώρα θα μου πεις, αυτό πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα; Ίσως ναι, γιατί όχι! Συνήθως, αντιλαμβανόμαστε την πραγματική δυστυχία, όταν μας χτυπήσει την πόρτα.. Έως τότε, μιζεριάζουμε, επειδή δεν μπορούμε να αγοράσουμε εκείνα τα καινούρια παπούτσια, επειδή ο σύντροφος μας μάς πρόδωσε ή η δουλειά μας δεν μας ικανοποιεί. Τουλάχιστον, όμως, τα έχεις ή τα είχες.. Τώρα, καταλαβαίνεις αυτό που προσπαθώ να σου πω;

Κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακόμα, και αν η μέρα ξεκίνησε στραβά, δες εκείνο το «αλλά» που σε έκανε να χαμογελάσεις, ακόμα και αν ο ουρανός είναι γεμάτος σύννεφα και έτοιμος για βροχή, δες εκείνη την ηλιαχτίδα που φωτίζει τη γη. Προσπάθησε να μεγαλώσεις την πιο όμορφη καμπύλη στο πρόσωπό σου, άφησε την ελπίδα να ξεπροβάλει και να σε κάνει να δεις την καθημερινότητα με μία άλλη ματιά, πιο φρέσκια.

Κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, πίστεψε ότι είσαι πιο δυνατή, ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, ότι μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα, ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένη. Γιατί η ευτυχία και η δύναμη ψυχής δεν θέλουν πολλά. Λίγους ανθρώπους θέλουν, και θέληση, πολλή θέληση.

Κοντολογίς, το πρωί που θα ξυπνήσεις, αναλογίσου όσα έχεις καταφέρει, σχεδίασε πως θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες, εμπιστεύσου τον εαυτό σου με όλη σου την καρδία και πες δυνατά πως όλα θα πάνε καλά. Εκείνο το πρωί θα είσαι ευτυχισμένη και το χαμόγελό σου θα είναι πιο λαμπερό από ποτέ.


Πηγή
http://www.loveletters.gr