Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Άργησες, αλλά έμαθες πως η ευτυχία, είναι προσωπική υπόθεση!

Γράφει η Αριάδνη

Και μπορεί να άργησες, αλλά κάποια στιγμή επιτέλους κατάλαβες, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η ζωή σου καλύτερη, είναι να γίνεις εσύ καλύτερη. Να βρεις το θάρρος να κοιτάξεις όλες τις αδυναμίες και τα λάθη σου κατάματα και να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις.

Κι αυτό έκανες. Έτσι, εδώ και χρόνια, σταμάτησες να περιμένεις από τους άλλους να σε κάνουν ευτυχισμένη, και άρχισες να φτιάχνεις εσύ την ευτυχία σου, βήμα-βήμα, όσο καλύτερα μπορείς.

Έμαθες να μην ελπίζεις σε σωτήρες για να σε σηκώνουν όταν πέφτεις και να σε βγάζουν από τη μιζέρια σου, αλλά να βασίζεσαι στα πόδια σου και στο μυαλουδάκι σου για να βρίσκεις το δρόμο. Και πολύ καλά τα κατάφερες και μπράβο σου!

Μην βιάζεσαι όμως να επαναπαυτείς στις δάφνες σου γατί, δυστυχώς, έχεις αρκετή δουλίτσα ακόμη με την ανασφάλειά σου. Βλέπεις αυτή βρίσκεται πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή (μη τυχόν και χάσει), για να γεμίζει ερωτηματικά το κεφάλι σου και να σε οδηγεί, τις περισσότερες φορές, στις χειρότερες απαντήσεις. Για να σε κάνει να αμφιβάλλεις για όλα και ενστικτωδώς να μαζεύεσαι.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, δυσκολεύει αρκετά τη ζωή σου μιας και, εκτός των άλλων, επηρεάζει αρνητικά και τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους.

Όπως και να έχει όμως, όσα στραβά κι αν διορθώσεις, ξέρεις πολύ καλά ότι εσύ και η τελειότητα δεν πρόκειται να συναντηθείτε. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δεν μπαίνεις ποτέ στην διαδικασία να αλλάξεις τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για σένα. Κι αυτό το «ποτέ» θα το έκανες graffiti σε τοίχο με τεράστια γράμματα!

Βλέπεις είναι που θέλεις οι άνθρωποι να μένουν, να δίνουν και να δένονται από επιλογή, παρά τις όποιες αναποδιές σου, κι όχι να χρειάζεται να τους πείσεις εσύ για κάτι.

Και με τους ανθρώπους που εσύ ξεχώρισες κι εκείνοι επιλέγουν να μείνουν, συνεχίζεις. Συνεχίζεις να μην τους χρειάζεσαι σαν στηρίγματα ή σαν καθοδηγητές, αλλά να θέλεις σχέσεις ισότιμες και ειλικρινείς. Σχέσεις όπου το μόνο που θα θυσιάζετε θα είναι ο εγωισμός σας, για να βρεθείτε ένα βηματάκι πιο κοντά.

Σχέσεις όπου θα μοιράζεστε σκέψεις, συναισθήματα και ό,τι άλλο έχετε ανάγκη να καταθέσετε για τη ζωή σας ή από την ψυχή σας.

Γιατί ο καθένας μόνος του πορεύεται σ’ αυτή τη ζωή ρε γαμώτο, κι αυτό που αξίζει τελικά είναι οι στιγμές που ξαποσταίνει η ψυχή σου δίπλα στην ψυχή του άλλου.


Πηγή
http://www.loveletters.gr