Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γυναίκα, να τις αγαπάς τις ρυτίδες σου. Πάνω τους είναι χαραγμένη η ζωή σου


Γεωργία Ανδριώτου

Είναι τόσο μεγάλη η δύναμη που ασκεί η εικόνα και είναι πλέον τόσο σπάταλα διαθέσιμη στις οθόνες μας, που σε παρασύρει πολλές φορές σε μια κούρσα αθέμιτου ανταγωνισμού με τη νιότη.
Θαυμάζεις τη φρεσκάδα της, ζηλεύεις τον χρόνο που είναι με το μέρος της και τρομάζεις στην ιδέα ότι αναπόφευκτα έρχεται να σε εκτοπίσει από το ερωτικό προσκήνιο της ζωής.

Είσαι θηλυκό και η ματαιοδοξία σου δεν αντέχει την απόρριψη και την απαξίωση. Αντιστέκεσαι προσπαθώντας να νοθεύσεις αυτό που πραγματικά είσαι, μια γυναίκα που κουβαλά στο πρόσωπο και στο κορμί της τα χρόνια της.

Γυναίκα, να τις αγαπάς τις ρυτίδες σου, γιατί πάνω τους είναι χαραγμένες οι στιγμές της ζωής σου.
Το γέλιο και το δάκρυ σου.
Τα όνειρα και η απογοήτευσή σου.
Οι επιλογές σου και τα λάθη σου.
Πάνω τους έχουν αφήσει τα σημάδια τους οι άνθρωποι που αντάμωσες. 
Οι καρδιές που αγκάλιασες. 
Οι ψυχές που αποχαιρέτησες. 

Καμιά επιτηδευμένη φωτογραφία δεν μπορεί αυτό να το αλλάξει. Δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει αυτό που είσαι, αυτό που σ’ έπλασαν τα χρόνια. Η σύγκριση με τη νιότη είναι σαρωτική, δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί της.
Αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις πλέον τα περιθώρια να δίνεις μάχες που είναι χαμένες από χέρι. Δεν είσαι 20 χρονών, ούτε 30, ε και; Κάποτε ήσουν. Το πέρασες αυτό το στάδιο, όπως θα το περάσουν και οι επόμενες. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπάθησε να δεις τον χρόνο ως σύμμαχο της ζωής σου, γιατί βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση της.

Έχεις ωριμάσει, έχεις κλείσει τους κύκλους σου, έχει κατασταλάξει μέσα σου ο άνθρωπος που είσαι. Δεν σε τρέχει κανένα άγχος για το μέλλον σου, κανένα βιολογικό ρολόι μητρότητας, καμιά αναζήτηση συντρόφων και φίλων. Αυτό που μετρά πια πάνω σου δεν είναι η εξωτερική ομορφιά. Κανένα περιποιημένο πρόσωπο και κανένα καλογυμνασμένο κορμί δεν μπορεί να ξεγελάσει τον χρόνο, όσο κι αν το θέλεις. Και σε καμιά περίπτωση αυτή η επιφανειακή συγκάλυψη της εικόνας σου δε θα κρατήσει κάποιον δίπλα σου.

Μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους, αλλά αυτό από μόνο του δεν εγγυάται ότι θα μείνουν κιόλας. Γιατί πάντα θα υπάρχουν ομορφότερα πρόσωπα και πιο καλλίγραμμα κορμιά που θα αναστατώνουν, που θα κατακτούν και θα υπόσχονται. Δες το ρεαλιστικά. Αυτό που μπορεί να γοητεύσει και να κρατήσει δίπλα σου ανθρώπους είναι η συναισθηματική ωριμότητα, η καλοσύνη κι ο σεβασμός με τα οποία αντιμετωπίζεις την ίδια τη ζωή και τους ανθρώπους της.
Κι αυτό είναι μια παρακαταθήκη που αντέχει στο χρόνο.

Η όποια ομορφιά αποτυπώνεται απλά σε μια στιγμή… ας μην επενδύουμε πάνω της.
Είναι εξαντλητικό και μάταιο.


Πηγή
http://www.ewoman.gr/865/gynaika-na-tis-agapas-tis-rytides-soy-pano-toys-einai-charagmene-e-zoe-soy