Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Κόλπα που κόβουν την όρεξη για να μη γίνουμε 200 κιλά μετά την καραντίνα!

Από τη Λίνα Σερέτη

Για εμάς που πάντα υποκύπταμε στις λιγούρες μας, η καραντίνα σίγουρα δεν μας βοηθάει να αντισταθούμε στο τσιμπολόγημα. Ο εγκλεισμός στο σπίτι φέρνει την ανία και η ανία, την πείνα. Και η πείνα φυσικά...κιλά! Μην ανησυχείτε όμως! Αυτά τα κόλπα κόβουν την όρεξη και μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Aρκεί να τα ακολουθήσουμε πιστά.
Περιμένετε 15 λεπτά πριν τσιμπήσετε

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι λιγούρες δεν διαρκούν περισσότερο από 15 λεπτά. Όταν λοιπόν, νιώσετε την ανάγκη να καταβροχθίσετε ένα σνακ ή ένα γλυκό, περιμένετε ένα τέταρτο. Στο διάστημα αυτό, ασχοληθείτε με κάτι άλλο για να μην σκέφτεστε το φαγητό.

Πιείτε νερό

Κι όμως! Μπορεί να νιώθετε ότι πεινάτε, αλλά στην πραγματικότητα να διψάτε! Φροντίστε να καταναλώνετε 1,5 λίτρο την ημέρα ενώ αν αισθανθείτε μια ξαφνική λιγούρα, ένα μεγάλο ποτήρι νερό θα σας κόψει την όρεξη για να μην ενδώσετε. Μάλιστα, όσοι καταναλώνουν δύο ποτήρια νερό πριν από το γεύμα, τρώνε μέχρι και 22% λιγότερο συγκριτικά με όσους δεν πίνουν νερό.

Βουρτσίστε τα δόντια

Ένα κόλπο για να ξεγελάσετε τις λιγούρες σας είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας 3-4 λεπτά μετά από ένα γεύμα. Αυτό ειδικά θα σας βοηθήσει να μην θελήσετε να φάτε γλυκό. Ιδανική στιγμή της ημέρας για να το κάνετε είναι μετά το βραδινό γεύμα, όταν συνήθως η ανάγκη για ένα παχυντικό επιδόρπιο αυξάνεται κατακόρυφα.

Μασήστε μια τσίχλα

Πολλές φορές τρώμε από άγχος ή ανία παρά επειδή πεινάμε στην πραγματικότητα. Αν σας πιάσει λιγούρα για κάτι αλμυρό ή γλυκό, αντί να ενδώσετε στον πειρασμό, μασήστε μια τσίχλα. Δεν θα επιβαρυνθείτε με θερμίδες και θα περιορίσετε την «πείνα» σας για κάποια ώρα.


Όταν πεινάσετε, προτιμήστε:


Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεϊνη

Η προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και μας κάνει να τρώμε λιγότερο, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του λίπους. Μάλιστα αν η πρωτεΐνη καταναλώνεται στο πρωινό, τότε μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη μείωση του βάρους. Σε γενικές γραμμές, φροντίστε το 20-30% των συνολικών σας θερμίδων ανά ημέρα, να περιλαμβάνει πρωτεϊνικές τροφές. Τέτοια είναι τα αυγά, ο τόνος, η γαλοπούλα, τα τυριά και το κοτόπουλο.

Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον κορεσμό ενώ η δράση τους επεκτείνετε και στην λειτουργία του εντέρου, όπου κι εκεί επιδρούν θετικά στην μείωση της όρεξης. Πού τις βρίσκουμε; Στα όσπρια, στα δημητριακά, στα φρούτα και στα λαχανικά.

Τρόφιμα πλούσια σε χρώμιο


Τρόφιμα που είναι πλούσια σε χρώμιο βοηθούν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να «διώχνουν» τις υπογλυκαιμίες και να ελέγχεται καλύτερα η όρεξή μας. Τέτοια τρόφιμα είναι οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, η βρώμη, το μπρόκολο αλλά και η ντομάτα.

Πηγή
https://www.mama365.gr