Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Χτενίσματα που αναδεικνύουν το πρόσωπό σας

Ανακαλύψτε το ιδανικό χτένισμα για το σχήμα του προσώπου σας και τραβήξτε όλα τα βλέμματα πάνω σας!
Σίγουρα έχετε σκεφτεί να υιοθετήσετε το χτένισμα μιας σταρ ή μιας φίλης σας. Και μπορεί να δείξατε στην κομμώτρια τη φωτογραφία, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Η αλήθεια είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα τα κουρέματα σε όλους. Εξαρτάται συνήθως από το σχήμα του προσώπου.

Στρογγυλό πρόσωπο:




Θέλετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο μακρύ; Επιλέξτε ένα καρέ που φτάνει ακριβώς κάτω από το πιγούνι. Αυτό είναι το ιδανικό μήκος ώστε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό. Αποφύγετε τις μπούκλες καθώς και οτιδήποτε θα μπορούσε να προσθέσει όγκο στο πρόσωπό σας και να το κάνει να δείχνει πιο φαρδύ. Προτιμήστε τα ίσια μαλλιά. Εάν θέλετε να πιάσετε τα μαλλιά σας, κάντε χαμηλή αλογοουρά στο ύψος του αυχένα. Με πολύ κοντά κουρέματα και χτενίσματα που αναδεικνύουν τα μάγουλα και τα αυτιά, το πρόσωπό σας θα φαίνεται ακόμη πιο στρογγυλό.

Τι σας ταιριάζει; Το καρέ στο ύψος του πιγουνιού. Επιλέξτε ασύμμετρο καρέ ώστε να δημιουργείται κίνηση στα μαλλιά σας.

Τετράγωνο πρόσωπο:




Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, φροντίστε να τονίζετε το σχήμα του μετώπου και τα ζυγωματικά. Επομένως, θα ήταν καλό να αποφύγετε τις έντονες γραμμές, όπως, για παράδειγμα μια ίσια φράντζα. Αντίθετα, προτιμήστε κουρέματα και χτενίσματα που γλυκαίνουν τις γωνίες του προσώπου: ελαφρύ φιλάρισμα, ασύμμετρη φράντζα, μήκος, όγκος κ.λπ.

Τι σας ταιριάζει; Τα μαλλιά στο ύψος των ώμων είναι ένα στυλ που γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά σας και χαρίζει θηλυκότητα.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:


Εάν έχετε φαρδύ μέτωπο και στενό ή μυτερό πιγούνι, τότε το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς. Επιλέξτε φράντζα που φτάνει μέχρι τα φρύδια, ίσως πλάγια και ασύμμετρη. Με αυτόν τον τρόπο θα τονιστούν τα μάτια σας. Το μέτωπό σας θα φαίνεται στενότερο με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια όμορφη συμμετρία στο πρόσωπο. Μια ακόμη συμβουλή είναι να προσθέσετε όγκο στις άκρες των μαλλιών σας γυρνώντας τις με τη βούρτσα ενώ στεγνώνετε τα μαλλιά, ώστε το κάτω μέρος του προσώπου σας να δείχνει πιο φαρδύ.

Τι σας ταιριάζει;
Το καρέ στο ύψος του πιγουνιού ή τα μαλλιά στο ύψος των ώμων. Και, σε κάθε περίπτωση, η φράντζα.

Μακρόστενο πρόσωπο:



Επιλέξτε φράντζα που φτάνει μέχρι τα φρύδια ώστε να μην καλύπτει το μέτωπό σας και να μην κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο κοντό. Για να εξισορροπήσετε ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά σας, επιλέξτε κουρέματα που δημιουργούν την εντύπωση ότι το κάτω μέρος του προσώπου είναι πιο φαρδύ. Προτιμήστε καρέ στο ύψος του πιγουνιού ή φιλαριστό κούρεμα. Αποφύγετε τον πολύ όγκο στο πάνω μέρος του προσώπου, καθώς θα το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο μακρύ.

Τι σας ταιριάζει; Το καρέ με φράντζα ή τα μαλλιά στο ύψος των ώμων με φιλάρισμα έως το ύψος του πιγουνιού.

Οβάλ πρόσωπο:



Εάν έχετε οβάλ πρόσωπο, είστε οι πιο τυχερές! Μπορείτε να επιλέξετε κοντά ή μακριά, ίσια ή σγουρά μαλλιά. Όλα σας πηγαίνουν! Για να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε στυλ φράντζας και καρέ σε μήκη από το ύψος του πιγουνιού έως το ύψος των ώμων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μακριά μαλλιά, κατά προτίμηση με χωρίστρα στη μέση ώστε να αναδείξετε τις υπέροχες αναλογίες σας.

Τι σας ταιριάζει; Με το σχήμα του προσώπου σας ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ κουρέματος, ωστόσο πρέπει πάντοτε να φροντίζετε ώστε το κούρεμα να ταιριάζει και με τη υφή των μαλλιών σας. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας και δείτε τι έχει να σας προτείνει.

Πηγή
https://www.epithimies.gr