Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι: Δέκα υγιεινές και πανεύκολες ιδέες για να τρώμε το βράδυ χωρίς να παχαίνουμε

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑΝΝΑ ΚΩΦΟΥ
Ξέρουμε ότι οι βραδιές της καραντίνας φαντάζουν πιο υποφερτές αγκαλιά με μια σακούλα πατατάκια, αλλά αξίζει να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Ακόμη κι αν πριν μερικές εβδομάδες είχατε αποφασίσει ότι θα ξεκινήσετε δίαιτα, ώστε να χάσετε επιτέλους εκείνα τα κιλάκια που σας ταλαιπωρούν, η πανδημία του κοροναϊού που σας κρατάει κλεισμένη μέσα στο σπίτι, δε δημιουργεί αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες για αδυνάτισμα. Αφενός, αυτήν την περίοδο το ζητούμενο είναι να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσω της διατροφής και όχι να μετράμε θερμίδες, αφετέρου οι βραδιές της καραντίνας φαντάζουν πιο υποφερτές αγκαλιά με μια σακούλα πατατάκια.

Κάπως έτσι, έχετε φτάσει σε ένα σημείο που βλέπετε το βάρος σας ολοένα να αυξάνεται και ίσως σκέφτεστε να κόψετε το βραδινό προκειμένου να μην παχύνετε κι άλλο. Ωστόσο, δεν πρέπει να δαιμονοποιείτε το βραδινό, αφού είναι ένα από τα απαραίτητα γεύματα της ημέρας και δεν οδηγεί σε επιπλέον βάρος, αρκεί να προσέχετε την ποιότητα και την ποσότητα των τροφών που καταναλώνετε.

Αφήστε, λοιπόν, τα πατατάκια και τις σοκοφρέτες και δοκιμάστε αυτά τα σνακ για να ικανοποιήσετε τις βραδινές λιγούρες σας.
10 υγιεινά σνακ για να τρώτε το βράδυ χωρίς να παχαίνετε




Δημητριακά με γάλα. Περιοριστείτε σε ένα φλιτζάνι δημητριακά με ένα φλιτζάνι γάλα.

Σπιτικό ποπ κορν. Προσέξτε ώστε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο λάδι και απολαύστε ποπ κορν από τα χεράκια σας βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία.

Γαλοπούλα. Για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ, επιλέξτε δύο φέτες γαλοπούλας.

Στικς λαχανικών. Κόψτε καρότα και αγγούρια σε μπαστουνάκια, ρίξτε τους ελάχιστο ξίδι και απολαύστε το πιο διαιτητικό και νόστιμο σνακ.

Μήλο με κανέλα. Ακόμη κι αν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τα μήλα, δοκιμάστε να κόψετε ένα σε κομμάτια και να το πασπαλίσετε με λίγη κανέλα. Θα αλλάξετε γνώμη στη στιγμή!

Γιαούρτι με φράουλες. Αντί να αγοράζετε γιαούρτι με γεύση φράουλα, το οποίο πιθανότατα είναι γεμάτο με ζάχαρη, κόψτε μερικές φράουλες και ρίξτε τις στο γιαούρτι σας για ένα φρουτένιο και υγιεινό σνακ.

Βρώμη. Ποιος είπε ότι η βρώμη είναι μόνο για το πρωινό; Ένα μπολ με ζεστή βρώμη είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε και να χορτάσετε. Βράστε λίγο γάλα, προσθέστε μερικά αποξηραμένα φρούτα και η βρώμη σας θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Τυρί cottage. Φτωχό σε λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνες, το τυρί cottage θα βάλει τέλος στην πείνα σας χωρίς να σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

Φρυγανιά με αβοκάντο. Προτιμήστε φρυγανιά ολικής άλεσης για παρατεταμένο κορεσμό και συνοδεύστε τη με μερικές φέτες αβοκάντο για έξτρα γεύση.

Σαλάτα με τόνο. Κόψτε λίγο μαρούλι, προσθέστε κονσερβοποιημένο τόνο, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και η σαλάτα σας είναι έτοιμη!