Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης: Παρατήρησε τη φωτογραφία και ανακάλυψε τον εαυτό σου!

Κάνε το τεστ παρατηρητικότητας με την φωτογραφία οπτικής ψευδαίσθησης και ανακάλυψε τα επίπεδα της συναισθηματικής σου νοημοσύνης.
Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να εντοπίσει και να κατανοήσει σε βάθος τόσο τα συναισθήματα τα δικά του όσο και τα συναισθήματα των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Ένα άτομο με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, μπορεί να νιώσει το πώς αισθάνεσαι εσύ αυτή την στιγμή, χωρίς εσύ να του το έχεις εκφράσει με λέξεις. Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι υπαρκτή σε όλους τους ανθρώπους, παρόλο που είναι μία ικανότητα που μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά, εφόσον το άτομο επικεντρωθεί και εργαστεί συστηματικά πάνω σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν περίοδοι που ένα άτομο μπορεί να έχει την συναισθηματική νοημοσύνη σε υψηλά επίπεδα, υπάρχουν όμως και στιγμές που η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να είναι εξαιρετικά πεσμένη.

Με το σημερινό μας άρθρο σας δίνουμε την ευκαιρία να εντοπίσετε τα επίπεδα της συναισθηματικής σας νοημοσύνης. Με αυτό το οπτικό τεστ μπορείς να μετρήσεις την συναισθηματική σου νοημοσύνη εύκολα και γρήγορα. 

Οι κανόνες είναι απλοί: Δες την εικόνα του άρθρου που αποτελεί μία εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης. Εντόπισε τι ακριβώς στην εικόνα είναι αυτό που σου κεντρίζει την προσοχή, δηλαδή αυτό που έπεσε το μάτι σου και το παρατήρησες αμέσως. Στην συνέχεια διάβασε τα αποτελέσματα...

Επικεντρώθηκες στο γρασίδι


Αν στο πρώτο βλέμμα που έριξες στην φωτογραφία, επικεντρώθηκες στο γρασίδι αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που θαυμάζεις και νοιάζεσαι τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή την στιγμή στη ζωή σου! Κάποιοι το γνωρίζουν κάποιοι άλλοι όμως το αμφισβητούν, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει πώς εσύ αισθάνεσαι και είναι φανερό ότι σε αυτή την περίοδο της ζωής σου δεν ζητάς συναισθηματική επιβεβαίωση από τους ανθρώπους γύρω σου!

Το σημείο που πρέπει να δείξεις προσοχή είναι ότι μπορεί να επικεντρώνεσαι αυτή την περίοδο στη ζωή σου σε ανθρώπους ή καταστάσεις που δεν σου επιτρέπουν να δεις παραπέρα ή να διακρίνεις την όλη ουσία.

Η συναισθηματική σου νοημοσύνη (ΕQ) μπορεί να μην κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, όμως έχεις και εσύ τα δυνατά σου σημεία. Ποια είναι αυτά; Δεν διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια ή υποστήριξη όταν το έχεις ανάγκη, ενώ κατανοείς τα λάθη σου και είσαι έτοιμος να ζητήσεις συγνώμη όταν έχεις κάνει κάποιο σφάλμα.

Επικεντρώθηκες στο κορίτσι

Παρατηρώντας την φωτογραφία επικεντρώθηκες πρώτα στην κοπέλα όπου εκεί διείσδυσε το βλέμμα σου και προσπάθησες να κατανοήσεις τι ακριβώς συμβαίνει. Είσαι ο τύπος του ανθρώπου που βάζεις πάνω από όλα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, ενώ συχνά παραμελείς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η συναισθηματική σου νοημοσύνη είναι υψηλή και δείχνεις μεγάλη συμπάθεια και ζεστασιά στους ανθρώπους γύρω σου! Γνωρίζεις πολύ καλά αυτή την ιδιότητά σου, όμως αρκετές στιγμές είναι απαραίτητο να αφήσεις για λίγο στην άκρη τις ανάγκες των άλλων και να κοιτάξεις λίγο και εσένα τον ίδιο.

Είναι απαραίτητο μερικές στιγμές να μην επενδύεις συναισθηματικά περισσότερο από όσο μπορείς και να βάζεις ένα προστατευτικό τοίχος που θα σε βοηθήσει να μην καταβάλλεσαι από τα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Είσαι ένας άνθρωπος με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, αυτό ωστόσο δεν πρέπει να γίνεται η αιτία να εξαντλείσαι!

Επικεντρώθηκες στον Καθρέφτη

Κοιτάζοντας την φωτογραφία αν το μάτι σου έπεσε πρώτα στον καθρέφτη, τότε είσαι ένα άτομο που διακρίνεσαι από τη μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη που είναι ένα από τα βασικά σου χαρακτηριστικά που σε βοηθά να αναγνωρίζεις τόσο τα συναισθήματα τα δικά σου όσο και των ανθρώπων γύρω σου!

Ωστόσο ο καθρέφτης, δίνει και κάποια μηνύματα που δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Ο καθρέφτης αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου, όταν κοιτάζεις μέσα σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αφήνεις τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σου να διαπερνούν μέσα σου περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Για παράδειγμα αν κάποιος είναι στεναχωρημένος, εσύ θα σκεφτείς μήπως έκανες κάτι λάθος και είσαι η αιτία που στεναχωρέθηκε. Αν κάποιος είναι θυμωμένος, εσύ μπορεί να σκεφτείς τι μπορεί να έκανες και να θύμωσε. Όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν, χωρίς εσύ να έχεις καμία ευθύνη για τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σου! Μία από τις εξαιρετικές σου ικανότητες είναι να μπορείς να διαβάζεις τα συναισθήματα των ανθρώπων, σημαντικό είναι όμως να κρατάς και κάποιες αποστάσεις και να μην αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη για τα συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι γύρω σου!

Πηγή: themindsjournal