Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Φυσικό χρώμα μαλλιών:Τι λέει για την υγεία σου;

by BARBARA LIOSI
Μπορεί να βάζεις τρέσες, να τα βάφεις και να τους περνάς ανταύγειες, όμως η αξία των μαλλιών σου βρίσκεται στο φυσικό τους χρώμα, το οποίο μπορεί να σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία σου.


Αν το φυσικό χρώμα μαλλιών σου είναι ξανθό



Αν είσαι φυσική ξανθά ο οργανισμός σου, παράγει εμφανώς λιγότερη μελανίνη, οπότε πρέπει να προσέχεις! όχι μόνο πρέπει να βάζεις αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής σου και να φοράς καπέλο, καθώς μπορείς να πάθεις έγκαυμα, αλλά πρέπει να προστατεύεις τα μάτια και σου, καθώς οι γυναίκες και ειδικά οι ξανθές είναι πιο επιρρεπείς στο να προσβληθούν από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού.Σου έχω, όμως,τη λύση και μάλιστα «πράσινη». Βάλε στην ημερήσια διατροφή σου μια ποσότητα από λάχανο, σπανάκι και μπιζέλια και προστάτεψε τα μάτια σου.

Αν το φυσικό χρώμα μαλλιών σου είναι μελαχρινό



Αν είσαι μελαχρινή είναι πιο εύκολο να αραιώσουν τα μαλλιά σου, γιατί όχι μόνο έχεις λιγότερα μαλλιά, αλλά και γιατί οι τρίχες σου είναι πιο παχιές με αποτέλεσμα όταν οι θύλακες πεθαίνουν αφήνουν μεγαλύτερο κενό και έτσι τα μαλλιά σου φαίνονται λιγότερα. Και εδώ, όμως, σου έχω λύση και μάλιστα «μεταλλική». Ο σίδηρος θα ενισχύει τα μαλλιά σου, οπότε πρόσθεσε τον στην ημερήσια διατροφή σου και ακόμη καλύτερα με τη μορφή βρώμης που έχει περισσότερα οφέλη από άλλες πηγές σιδήρου. Και σαν να μην σου έφτανε η τριχόπτωση,αν είσαι μελαχρινή μπορεί να εθιστείς πιο εύκολα στο κάπνισμα, καθώς η μελανίνη καθυστερεί το συκώτι στον μεταβολισμό της νικοτίνης, η οποία όσο περισσότερο μένει στο σώμα σας τόσο περισσότερο σας εθίζει. Κρατήστε το συκώτι σου σε κορυφαία κατάσταση καταναλώνοντας βιταμίνη C.

Αν το φυσικό χρώμα μαλλιών σου είναι κόκκινο



Αν είσαι κοκκινομάλλα πρέπει να γνωρίζεις πως είσαι πιο ανθεκτική στα γενικής χρήσης αναισθητικά με αποτέλεσμα να μην σε πιάνουν (για παράδειγμα στον οδοντίατρο) και να χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποσότητα, γεγονός που οφείλεται σε μια γονιδιακή σου μετάλλαξη που σου έδωσε και το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά. Η ίδια μετάλλαξη, δυστυχώς, σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξεις τη νόσο Parkinson, όμως το φολικό οξύ καθυστερεί την εξέλιξη της νόσου και μια πολυβιταμίνη πλούσια σε αυτό είναι σωτήρια.