Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Πώς θα διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας στην καραντίνα

Ενώ το καλοκαίρι πλησιάζει, εσείς πιθανόν να είχατε αποφασίσει να βάλετε σε μια τάξη τις διατροφικές σας συνήθειες και να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Η πανδημία, ωστόσο, του κορονοϊού, σας έκλεισε στο σπίτι και η τήρηση ενός διατροφικού προγράμματος μοιάζει, στην παρούσα φάση, αρκετά δύσκολη.

Αποτελεί γεγονός ότι για να εδραιώσουμε πιο υγιεινές συνήθειες στη διατροφή μας απαιτείται πειθαρχία και επιμονή. Σε μια περίοδο όπου οι ειδήσεις για τον κορονοϊό διαδέχονται η μια την άλλη και ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ενδεχομένως να νιώθετε έντονο άγχος και νευρικότητα, συναισθήματα που παρατείνουν την τάση σας για συνεχές τσιμπολόγημα.

Επιπλέον, τα γυμναστήρια έχουν κλείσει, για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης από τη διάδοση του ιού, κι εσείς βουλιάζετε αναπαυτικά στον καναπέ σας, παραδομένος στην αδράνεια και στους γευστικούς πειρασμούς. Πώς, όμως, θα καταφέρετε να βγείτε από την καραντίνα χωρίς να έχετε επιβαρυνθεί με επιπλέον κιλά; Υπάρχουν τρόποι να ελέγξετε το βάρος σας, ακόμη και αν βρίσκεστε συνέχεια στο σπίτι σας.


Επιλέξτε υγιεινά σνακ

Δε χρειάζεται να αντιστέκεστε συνεχώς στην τάση σας για τσιμπολόγημα. Η περίοδος, εξάλλου, είναι δύσκολη και σίγουρα δεν επιθυμείτε να επιφορτιστείτε με επιπλέον πίεση. Μπορείτε, όμως, να αντικαταστήσετε τους παχυντικούς γευστικούς πειρασμούς με υγιεινά σνακ. Προτιμήστε την αγορά άφθονων φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών και αντικαταστήστε τη ζάχαρη με το μέλι.

Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να φάτε ένα πακέτο μπισκότα, γιατί δεν προτιμάτε καλύτερα μια υπέροχη φρουτοσαλάτα με μέλι, που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας αλλά και θα σας προσφέρει τη γλυκιά γεύση που αναζητάτε; Γίνετε ευρηματικοί και διατηρήστε το βάρος σας σταθερό, ενδυναμώνοντας τον οργανισμό σας.

Αθληθείτε

Τα γυμναστήρια έχουν κλείσει και σας δίνουν το τέλειο άλλοθι για τη σωματική σας αδράνεια. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να αθληθείτε. Κατεβάστε βιντεάκια με τις αγαπημένες σας ασκήσεις από το Youtube, θυμηθείτε γιατί αγοράσατε πριν από 3 χρόνια το όργανο γυμναστικής στο οποίο κρεμάτε πια τα ρούχα σας ή βγείτε έξω για μοναχικό περίπατο σε μια πόλη που έχει προς το παρόν αδειάσει.

Διαλογιστείτε

Η περίοδος της πανδημίας αυξάνει τα συναισθήματα αβεβαιότητας, το άγχος, ακόμη και τον πανικό. Εντάξτε τον διαλογισμό στη ζωή σας, πάρτε βαθιά ανάσα και αποδεχτείτε πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη ζωή ούτε να εναντιωθούμε στο ρεύμα της. Ο διαλογισμός θα σας προσφέρει την αίσθηση αυτοκυριαρχίας, την ευεξία και τη γαλήνη που χρειάζεστε για να ανακτήσετε την πειθαρχία στις διατροφικές σας συνήθειες

Πίνετε άφθονο νερό και υγρά

Μείνετε ενυδατωμένοι και θυμηθείτε την αξία του νερού στον οργανισμό μας. Πολλές φορές αμελούμε να πίνουμε άφθονο νερό και, λανθασμένα, ερμηνεύουμε τη δίψα μας ως πείνα. Το άφθονο νερό ενισχύει το αίσθημα κορεσμού και σας κρατάει μακριά από τις περιττές θερμίδες. Επίσης, εκτός από νερό, πίνετε άφθονο τσάι και φρέσκους χυμούς.

Διατηρήστε τις κοινωνικές σας σχέσεις

Σε περιόδους εγκλεισμού, ενισχύετε το αίσθημα μοναξιάς του ανθρώπου και, πολλές φορές, καταφεύγει στο φαγητό για να αναπληρώσει τις παραμελημένες συναισθηματικές του ανάγκες. Εσείς, ωστόσο, με σύμμαχό σας την τεχνολογία, μπορείτε να διατηρήσετε την επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καθιερώστε μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα όπου επικοινωνείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας, μοιράζεστε τις ανησυχίες σας και αποφορτίζεστε ψυχικά.

Προτιμήστε τη μαγειρική από τα devivery

Τώρα που έχετε άφθονο χρόνο, μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα και να πειραματιστείτε με υγιεινές και ελαφριές συνταγές. Αποφύγετε τα devivery, ακόμη και αν φαντάζουν η ιδανική λύση για την χαλάρωση στον καναπέ, συντροφιά με την αγαπημένη σας σειρά. Εάν, ωστόσο, η ιδέα και μόνο να ασχοληθείτε με τη μαγειρική σας προκαλεί πονοκέφαλο, τουλάχιστον παραγγείλετε λιγότερο λιπαρά γεύματα, όπως μπιφτέκι, γαλοπούλα ή ψητό κοτόπουλο.

Πηγή
https://enallaktikidrasi.com