Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Γιατί «λαδώνουν» τα μαλλιά σου; 4 τρόποι αντιμετώπισης!

Γράφει η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά το πρόβλημα των άτονων και αδύναμων μαλλιών. Αυτή η εμφάνιση συνήθως είναι και ένας από τους λόγους που μπορεί, έστω και στιγμιαία , να μας χαλάσει η διάθεση.
Ποια γυναίκα δε θέλει να έχει πλούσια, περιποιημένα και υγιή μαλλιά; Τονώνουν την αυτοπεποίθηση μας και ενισχύουν τη θηλυκότητα μας!

Οι περισσότερες, λοιπόν, κατά καιρούς έχουμε έρθει αντιμέτωπες με φθαρμένες άκρες, ξηρή τρίχα ή λαδωμένα μαλλιά.

Το Beauty Magazine έκανε μια μικρή έρευνα για να βρει τι φταίει, τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει τα μαλλιά μας να λαδώνουν τόσο εύκολα αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το αντιμετωπίσεις!


Πως προκαλείται το λάδωμα στα μαλλιά;

Οι ρίζες των μαλλιών έχουν σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν μια λιπαρή ουσία, το σμήγμα. Η ουσία αυτή είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τα μαλλιά σου, αφού τα προστατεύει από την αφυδάτωση. Όταν όμως υπάρχει υπερβολική ποσότητα έκκρισης σμήγματος, τότε οι σμηγματογόνοι αδένες φράζουν τις ρίζες και έτσι τα μαλλιά σου μοιάζουν λαδωμένα. Αυτό επίσης είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πιτυρίδα ή ακόμα και τριχόπτωση.


Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν λαδωμένα μαλλιά;


Από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να έχουμε συχνά λαδωμένα μαλλιά είναι όταν ακολουθείς μια ανθυγιεινή διατροφή. Μια διατροφή χωρίς φρούτα, λαχανικά και με μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών και πρόχειρου φαγητού, όσο ανθυγιεινή είναι για τον οργανισμό σου, άλλο τόσο είναι και για τα μαλλιά σου. Το συχνό λάδωμα είναι ένας τρόπος να στο ”δείξουν”.

Άλλη αιτία μπορεί να είναι κάποιες ορμονικές διαταραχές, κυρίως τις ημέρες της έμμηνου ρύσης ή το διάστημα της ωορρηξίας.

Η κληρονομικότητα είναι άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών μας, όπως επίσης και η απότομη αλλαγή κλιματολογικών συνθηκών.

Τέλος, από τις πιο συχνές αιτίες που προκαλούν λάδωμα, είναι η λάθος περιποίηση των μαλλιών μας, καθώς οι περισσότερες από εμάς δεν αφιερώνουμε καθόλου χρόνο στη φροντίδα τους ή το κάνουμε με πρόχειρο τρόπο.


Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης;


Ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσεις το γρήγορο λάδωμα είναι, όταν λούζεις τα μαλλιά σου, να αποφεύγεις το μασάζ στο κεφάλι και να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό αντί για ζεστό.

Επίσης, προτίμησε σαμπουάν με διάφανη σύνθεση και όχι με κρεμώδη υφή. Απέφυγε να λούζεσαι με σαμπουάν συνθέσεων 2 σε 1.

Χρησιμοποίησε τη μαλακτική σου ΜΟΝΟ στις άκρες των μαλλιών σου και όχι σε ολόκληρο το κεφάλι.

Δοκίμασε να βάλεις ταλκ στις ρίζες των μαλλιών σου και θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα απορροφάται η λιπαρότητα. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις στο εμπόριο τα λεγόμενα Dry Shampoo, τα οποία μάλιστα διατίθενται και σε πολλές αποχρώσεις έτσι ώστε να ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών σου.