Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Ένα γερό μυαλό γεμάτο θετικές και όμορφες σκέψεις, αυτό σου εύχομαι!

Γράφει η Αριάδνη

Πάει κι αυτός ο χρόνος, πέρασε. Κι εσύ κάνοντας έναν απολογισμό θυμάσαι τι προσπέρασες, τι ξεπέρασες, τι σε διαπέρασε και τι αρνείται πεισματικά να περάσει, δηλώνοντας απερίφραστα παρόν σε κάθε ευκαιρία. Κρατάς κάπου καλά κρυμμένα μέσα σου όλα τα όμορφα που θα σε κάνουν να χαμογελάς όταν θα τα θυμάσαι και από τα άσχημα προσπαθείς να μάθεις. Να μάθεις από τα λάθη σου, να μάθεις να αντέχεις, να μάθεις να είσαι δυνατός.

Προσπαθώντας να βρω μια ευχή από καρδιάς να σου χαρίσω για τον νέο χρόνο, μια λέξη μόνο έχει κολλήσει στο μυαλό μου : υγεία! Να είσαι γερός για να μπορείς να ισορροπείς ανάμεσα στα ευχάριστα και τα δυσάρεστα που σου επιφυλάσσει η ζωή. 

Θα μου πεις βέβαια, με όλα αυτά τα άσχημα που μας συμβαίνουν, πώς μπορούμε να έχουμε την υγεία μας; Κι έχεις δίκιο. Η οικονομική ανασφάλεια και ο αγώνας για επιβίωση, καθώς και η συναισθηματική μοναξιά και η αποξένωση, μας κάνουν να αγχωνόμαστε και οι δυσάρεστες σκέψεις να είναι η καθημερινή συντροφιά μας. Αποτέλεσμα; Τα ψυχοσωματικά που εκδηλώνονται όποτε περνάς μια δύσκολη, επαγγελματική ή προσωπική, φάση της ζωής σου και τα αυτοάνοσα που κάνουν θραύση στην εποχή μας.

Κι όσο το σκέφτομαι, καταλήγω ότι αυτό που θέλω να σου ευχηθώ για την χρονιά που θα ανατείλει σε λίγες ώρες είναι : Να έχεις τη δύναμη να κυριαρχείς στο μυαλό σου και να ελέγχεις τις σκέψεις σου. Να βρίσκεις τη δύναμη, κάθε φορά που αγχώνεσαι και σφίγγεται το στομάχι σου για τις υποχρεώσεις που σε τρέχουν, να κατεβάζεις τον γενικό, να παίρνεις μια βαθιά ανάσα και να πηγαίνεις μια βόλτα για να αδειάσει το μυαλό σου. Να βρίσκεις τη δύναμη, κάθε φορά που η μαυρίλα θρονιάζεται στη σκέψη σου γιατί κάποιος σε πλήγωσε, σε αδίκησε ή σε εκμεταλλεύτηκε, να την πετάς έξω από το κεφάλι σου και να μην της επιτρέπεις να μολύνει την ψυχούλα σου.

Ένα γερό μυαλό γεμάτο θετικές και όμορφες σκέψεις, αυτό σου εύχομαι. Γιατί είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Γιατί όλοι έχουμε μέσα μας το καλό και το κακό και αυτό που κυριαρχεί είναι αυτό που «ταΐζουμε». Και δεν σου λέω ότι θα βρεις λύσεις για όλα σου τα προβλήματα, οικονομικά και προσωπικά, αν παίρνεις τους δρόμους και αισιοδοξείς. Όχι. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως είναι ότι θα γλυτώσεις το έλκος στομάχου, τους πονοκεφάλους, τα ανεξήγητα εξανθήματα, την κατάθλιψη και πολλά-πολλά άλλα. Λίγο το έχεις;

Καλή Χρονιά!

Πηγή
http://www.loveletters.gr