Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Σκασμένο δέρμα το χειμώνα;Σου έχω τη λύση!

by BARBARA LIOSI

Έχεις σκασμένο δέρμα και χείλη το χειμώνα;Η αιτία είναι το κρύο με χαμηλή υγρασία στους υπαίθριους χώρους και η ζέστη με ξερό αέρα στους κλειστούς.Μην ανησυχείς σου έχω τη λύση!Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και κάνε το σκασμένο σου δέρμα,λείο και απαλό σαν του μωρού!

Να ενυδατώνεις καθημερινά την επιδερμίδα σου

Για να αποφύγεις την ξηροδερμία, το ξεφλούδισμα και την φαγούρα, φρόντισε να ενυδατώνεις κάθε μέρα καλά το δέρμα σου..Μια καλή ώρα για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο, ώστε να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος.Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα πρέπει να επιλέξεις μια υδατική κρέμα δίχως αρώματα ή λανολίνη.
Σκασμένο δέρμα το χειμώνα;Σου έχω τη λύση!

Να χρησιμοποιείς καθημερινά κρέμα χεριών

Μολονότι το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων, όλο αυτό το σαπούνι και το νερό μπορεί να κάνουν τα χέρια να «σκάσουν». Για να τα προστατεύσεις, να χρησιμοποιείς ήπιο σαπούνι και να τους βάζεις συνέχεια κρέμα.

Να αποφεύγεις το καυτό νερό στο ντους

Να αποφεύγεις το πολύ καυτό νερό όταν κάνεις μπάνιο. Τα σύντομα ντους με χλιαρό νερό είναι πιο φιλικά για το δέρμα. Αμέσως μετά, να σκουπίζεις το δέρμα σου απαλά, χωρίς να το τρίβεις.

Να χρησιμοποιείς λίγη ποσότητα σαπουνιού στο ντους

Φρόντισε να κάνεις ντους κάθε μέρα, ώστε να χρησιμοποιείς μικρότερη ποσότητα σαπουνιού και έτσι να προστατεύεις τις φυσικές ενυδατικές ουσίες του δέρματος.
Σκασμένο δέρμα το χειμώνα;Σου έχω τη λύση!

Σε κλειστούς χώρους να χρησιμοποιείς υγραντήρα

Για να αντιμετωπίσεις τον ξηρό αέρα στους κλειστούς χώρους, καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιείς έναν υγραντήρα, τον οποίο όμως θα καθαρίζεις συχνά για να αποφύγεις την μούχλα και τους μύκητες.

Να προστατεύεις το πρόσωπο σου από το κρύο

Όταν βγαίνεις έξω και κάνει κρύο, να καλύπτεις όσο περισσότερο μπορείς το πρόσωπό σου και να αλείφεις τα χείλη σου με ένα «παχύ» balm με αντηλιακό. Δεν θα έβλαπτε επίσης να αλείφεις το πρόσωπό σου με αντηλιακό, το οποίο είναι εξίσου απαραίτητο τον χειμώνα όπως είναι το καλοκαίρι, ιδίως εάν έχει χιονίσει.

Πηγή
https://beauty-secrets.gr