Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου, και μην σκέφτεσαι πολύ...

Γράφει η Αριάδνη

Μη σκέφτεσαι. Κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου και μη σκέφτεσαι. Εξάλλου ξέρεις πολύ καλά πως δεν είσαι σε θέση να πάρεις καμιά απόφαση σήμερα, όχι ότι ήσουνα εχθές βέβαια αλλά.. λέμε τώρα. Ανακρίβειες λέμε όμως μιας κι εχθές είχες καταστρώσει σχέδιο δράσης αλλά πριν προλάβεις να το εφαρμόσεις άλλαξαν τα δεδομένα και αναδιπλώθηκες.

Μη σκέφτεσαι είπαμε. Άντε, σήκω και πάνε μια βόλτα να αδειάσει το κεφάλι σου. Μπορεί να έχει κρύο αλλά έχει ήλιο και φυσάει ένας υπέροχος αέρας που σε «φωνάζει» να πας για να καθαρίσει τις σκέψεις σου. Πόσο θα ήθελες να βρισκόσουν σε μια παραλία αυτή τη στιγμή! Θυμάσαι τις ατέλειωτες βόλτες σου στη θάλασσα τα χρόνια που ήσουν φοιτήτρια ; Όμορφες εποχές! Πάλι ψέματα λες όμως. Και τότε τα ζόρια σου είχες κι έπαιρνες τους δρόμους για να φτάσεις να αντικρίσεις την άπλα της και την ανοιχτωσιά της. Για να χαθεί η ματιά σου στον ορίζοντα και να πάρεις μια βαθιά ανάσα που στην εκπνοή λες και έβγαζες ό,τι αρνητικό υπήρχε μέσα σου.

Καθόσουν στα σκαλάκια που είχε εκεί, με καφέ και τσιγάρο, και μπορούσες να την αγναντεύεις με τις ώρες. Μόνη σου. Ποτέ δεν σε πείραζε να ήσουν μόνη σου, μη σου πω ότι το απολάμβανες και περισσότερο μιας και δεν χρειαζόταν να μιλάς. Όταν ήσουν σε τέτοια κατάσταση δεν ήθελες να έχεις τις φίλες σου να αναλύεις και να ακούς γνώμες. Ήξερες πως οι απαντήσεις βρισκότανε μέσα σου. Εκεί έπρεπε να ψάξεις να τις βρεις. Μόνο που τα ανέκφραστα συναισθήματα και τα πολλά ερωτηματικά θόλωναν το τοπίο και σε έκαναν να χάνεις τον δρόμο σου.

Τότε ήταν που χρειαζόσουν τη σωτήρια επέμβαση της θάλασσας. Και μόνο στη θέα της αποφορτιζόσουν συναισθηματικά και ξεχνούσες ποια ήταν η ερώτηση. Εξάλλου εκεί δεν πήγαινες για να βρεις απαντήσεις αλλά για να ηρεμήσει το μέσα σου, να γαληνέψει η ψυχούλα σου. Αν μη τι άλλο ξέρεις πως, όταν είναι ανταριασμένη η ψυχή σου, για να πάρεις τη σωστή απόφαση χρειάζεσαι πολλή τύχη. Και τις τελευταίες μέρες η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνεσαι πολύ τυχερή.
Γι’ αυτό σου λέω, πάνε μια βόλτα και άφησε τον αέρα να κάνει τα μαγικά του. Δως του μια ευκαιρία και πού ξέρεις; Μπορεί να καταφέρει κι αυτός να πάρει μαζί του ό,τι σε στεναχωρεί και σε βαραίνει. Μέχρι τότε όμως, μη σκέφτεσαι.

Πηγή
http://www.loveletters.gr