Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Πως να βάλεις σωστά eyeliner σε κάθε σχήμα ματιού!

Το eyeliner είναι πλέον ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους βαψίματος των ματιών και ιδιαίτερα αγαπητός από το γυναικείο κοινό. Μπορεί να κάνει ένα απλό look άκρως εντυπωσιακό σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, καθώς τονίζει το χρώμα των ματιών και τα κάνει να φαίνονται πιο φωτεινά και ξεκούραστα. Αν και η τοποθέτηση eyeliner θεωρείται κάπως δύσκολη στην εφαρμογή, λόγω της ρευστότητας του υλικού, η αλήθεια είναι πως είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις, το να πετύχουμε την ιδανική γραμμή!

Πριν προσπαθήσεις όμως να δημιουργήσεις το τέλειο βάψιμο για τα μάτια σου, δοκίμασε να μάθεις ποιο ακριβώς είναι το σχήμα των ματιών σου και ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το eyeliner σου με βάση αυτό!

Αν έχεις τα λεγόμενα ”Hooded eyes”…

Τότε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι η άκρη από το πάνω βλέφαρο του ματιού σου ”σκεπάζεται από μια κουκούλα” και έτσι δεν είναι αρκετά ορατό όταν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Πολλές γυναίκες με αυτόν τον τύπο ματιών ανησυχούν για το μακιγιάζ τους, καθώς τα περισσότερα tutorials δεν αναφέρονται σε κορίτσια με…”κουκουλίτσες”. Μην ανησυχείς όμως! Είναι πανεύκολο να κάνεις τη σωστή γραμμή eyeliner και να πετύχεις ένα εντυπωσιακό βλέμμα!

Για να διασφαλίσεις ότι η γραμμή που θα δημιουργήσεις δε θα σκεπαστεί από το βλέφαρο σου, φρόντισε να ξεκινήσεις από την εξωτερική μεριά του ματιού και να συνεχίσεις προσεκτικά προς τα μέσα, κάνοντας μια λεπτή γραμμή. Στη συνέχεια μπορείς να την κάνεις όσο φαρδιά θέλεις, αρκεί να γίνει με μεθοδικές κινήσεις.

Αν έχεις μικρά μάτια…

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε ένα τρικ για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα! Σχημάτισε τη γραμμή του eyeliner στο πάνω βλέφαρο ”τραβώντας” ελαφρά την άκρη της προς τα πάνω. Κάνε το ίδιο και στο κάτω βλέφαρο, χωρίς όμως η γραμμή να φτάνει μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού σου, αλλά μέχρι τα μέσα. Πρόσθεσε μια πινελιά από concealer ή σκιά σε ανοιχτό μπεζ στην εσωτερική γωνία του ματιού σου, για έξτρα έμφαση στο βλέμμα.

Αν έχεις στρογγυλά μάτια…

Τότε ξεκίνα να σχηματίζεις τη γραμμή του eyeliner από την εξωτερική γωνία του ματιού με κατηφορική κατεύθυνση έως τη μέση περίπου του κινητού σου βλεφάρου, το σημείο δηλαδή που βρίσκεται η κόρη του ματιού σου όταν κοιτάς ευθεία. Επειδή το συγκεκριμένο στυλ βαψίματος δε φτάνει έως την εσωτερική γωνία του ματιού σου, τα χρωματιστά eyeliner δε θα δείχνουν όσο τρελά δείχνουν συνήθως, οπότε ακόμη και αν δεν είσαι από τις τολμηρές, μπορείς να κάνεις μια δοκιμή! Ιδανικά, βρες κάποιο που να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου και απογείωσε το look!

Αν έχεις αμυγδαλωτά μάτια…

Για το συγκεκριμένο σχήμα ματιού προτείνεται μια ίσια γραμμή από την εσωτερικό έως το εξωτερικό μέρος του βλεφάρου. Για πιο δραματικό look, μπορείς να ”τραβήξεις” το eyeliner, έτσι ώστε να έρχεται στο ύψος της άκρης του φρυδιού, παράλληλα με αυτό. Εναλλακτικά, κράτα τη γραμμή μέχρι την άκρη του κινητού σου βλεφάρου και δώσε της μια ελαφρώς ανοδική πορεία.

Πηγή
https://www.beautymagazine.gr