Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Να αγαπάς και να αγαπιέσαι, αυτή είναι η ουσία της ζωής...

Γράφει η Ελένη Σάββα

Να ξέρεις να αγαπάς! Να ξέρεις να υπομένεις, να ξέρεις να καταλαβαίνεις τους άλλους. Αυτή μονάχα είναι η ουσία της ζωής.
Καμία ανθρώπινη σχέση δεν είναι εύκολη! Ίσως κάποτε γίνεται εύκολη με το καιρό, μα δεν γεννιέται έτσι. Θέλει δουλειά, θέλει κόπο, θέλει αγάπη και ίσως δάκρυα. Μα αξίζει!
Σ’ ένα σήμερα που όλα είναι εφήμερα, εσύ να προσπαθείς να είσαι διαφορετικός! Όχι, δεν θα παρακαλέσεις ανθρώπους ούτε θα ρίξεις το επίπεδο σου. Απλώς, θα αγαπάς πραγματικά.
Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Όλα χρειάζονται επιμονή, υπομονή και πάνω από όλα, αγάπη. Αγάπη προς όλους γύρω σου! Χρειάζεται να ξυπνάς το πρωί και να χαμογελάς και να κάνεις όσες καλές πράξεις μπορείς! Χρειάζεται να νοιάζεσαι τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις, για να μπορείς να μεταδώσεις τη χαρά σου.
Να μάθεις να δέχεσαι όσους έχεις γύρω σου. Να αγκαλιάζεις ελαττώματα και συμπεριφορές, να αγκαλιάζεις ψυχές. Δεν αγαπάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Να μάθεις να ψάχνεις και να καταλαβαίνεις τον τρόπο του καθενός! Να βρίσκεις την αγάπη στην κάθε απλή πράξη.
Μην περιμένεις πολλά! Δεν σκέφτονται όλοι όπως σκέφτεσαι εσύ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε αγαπάνε λιγότερο! Γι’αυτό, δείχνε την αγάπη σου όπως εσύ θες. Να κάνεις τα πάντα για να μπορείς να “ακούσεις” τους γύρω σου. Η κατανόηση, είναι το κλειδί για όλα.
Καμία ανθρώπινη σχέση δεν θα μπορούσε να στεριώσει στη ζωή μας, αν δεν μαθαίναμε πώς να κολυμπούμε στη θάλασσα του καθενός.
Οπλίσου με αγάπη για τον εαυτό σου και αυτοσεβασμό! Κι ύστερα, κολυμπά βαθιά σε όποια θάλασσα επιθυμείς! Θα κουραστείς, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μα θα είσαι ευτυχισμένος. Είτε βρεις στεριά, είτε όχι, εσύ θα ξέρεις πια να αγαπάς αληθινά. 
Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο απ’ αυτό στον κόσμο;

Πηγή
http://www.loveletters.gr