Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Εκείνη την μοναδική στιγμή...

Γράφει η Ιωάννα Βασιλειάδου

Φιλί; Τι σημαίνει η λέξη αυτή; Μία δισύλλαβη λέξη. Ένα ουδέτερο ουσιαστικό, εύκολο στην γραφή, εύηχο. Όμως με μεγάλο νόημα. Μεγάλη σημασία. Κι όχι κυρίως να το λες, να το προφέρεις. Όσο να το νιώθεις, να το αισθάνεσαι.

Μπορεί να νομίζεις ότι θέλεις κάποιον, μπορεί να πιστεύεις ότι τρελαίνεσαι γι αυτόν, όμως θα το διαπιστώσεις μόνο φιλώντας τον! Η μαγεία του φιλιού τα λέει όλα! Όταν ενωθούν τα χείλη. Τότε και μόνο τότε ξέρεις αν θέλεις τον άλλον. Τότε μόνο γνωρίζεις τι πραγματικά αισθάνεσαι! Αν σε σαγηνεύει, αν σε ζαλίζει, αν σε στέλνει στα ουράνια. “Σ΄άλλη γη σ΄άλλα μέρη” όπως λέει το γνωστό άσμα.

Όταν φιλάς κάποιος ή όταν δέχεσαι το φιλί του πρέπει να νιώθεις ότι φεύγεις από το σώμα σου, ότι αεροβατείς, είσαι μεταξύ γης και ουρανού. Κόλασης και Παραδείσου! Από τη μια να είσαι τρελός από την χαρά σου κι από την άλλη να προσπαθείς να προσγειωθείς ομαλά και να είσαι ρεαλιστής. Όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατο αν το φιλί σου δεν είναι ένα απλό τυπικό φιλί. Αν είναι ένα φιλί βγαλμένο από την καρδιά σου!

Αυτό κυρίως συμβαίνει στα κλεμμένα φιλιά. Γιατί ως γνωστόν ένα νόμιμο φιλί αξίζει πολύ λιγότερο από ένα κλεμμένο φιλί. Η μαγεία βρίσκεται στα πρώτα φιλιά, στην αρχή του έρωτα. Στον πρόλογο της αγάπης! Μιας αγάπης μεθυστικής, πρωτόγνωρης. Που αν είναι και αμοιβαία μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς σαν ένας μικρός θεός! Όταν σημαδέψει ο θεός του Έρωτα δύο κορμιά όλος ο κόσμος γύρω τους χάνεται! Κι αυτό επιβεβαιώνεται στο πρώτο τους φιλί!

Μεθυσμένοι από έρωτα αφήνονται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και τότε νιώθουν τρισευτυχισμένοι! Και θέλουν αυτό να διαρκέσει αιώνια! Και ίσως γίνεται άμα είναι κοινή τους επιθυμία και διαρκής προσπάθεια! Όλα είναι θέμα χημείας! Μίας χημικής ένωσης που ενώνει ζωές, κορμιά, ψυχές! Αυτό όμως για να το καταλάβει κάποιος πρέπει να ενώσει τα χείλη του με τα χείλη του άλλου! Εκείνη την ονειρική, μοναδική στιγμή που αν υπάρχει αρμονία και χημεία οι δύο ψυχές ενώνονται σε μία! Άλλωστε η μαγεία του φιλιού τα λέει όλα!

Πηγή
http://www.loveletters.gr