Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Κοντό καρέ: Γιατί να το επιλέξεις!

Το καρέ είναι ένα κλασικό κούρεμα, το οποίο έχει φανατικούς οπαδούς γιατί είναι ένα απλό αλλά όχι συντηρητικό. Είναι πολύ φρέσκο, νεανικό και κολακεύει τη σιλουέτα γιατί μακραίνει το λαιμό. Το καρέ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στυλ μαλλιών παγκοσμίως γιατί γίνεται και συντηρείται εύκολα. Με την πάροδο του χρόνου, το μήκος των μαλλιών διαφοροποιήθηκε και πλέον, μπορεί να ποικίλει από το ύψος των αυτιών μέχρι τους ώμους.

Το συγκεκριμένο κούρεμα λόγω της ποικιλίας του, ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. Βέβαια, τα στρογγυλά πρόσωπα θα ήταν καλύτερο να αποφύγουν τα πολύ κοντά χτενίσματα και τα κορίτσια με πιο έντονη τη γραμμή του σαγονιού να επιλέξουν τη χωρίστρα στο πλάι για να απαλύνουν τις γωνίες. Τα πρόσωπα με οβάλ σχήμα μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα καρέ. Δείχνει εξίσου εντυπωσιακό και στιλάτο τόσο σε αυστηρό ίσιο, όσο και με παιχνιδιάρικες μπούκλες.

Πάμε να δούμε τα είδη καρέ που υπάρχουν!


Κλασσικό ίσιο καρέ


Το τελευταίο κούρεμα που επέλεξε η διάσημη τραγουδίστρια Dua Lipa και έκανε το Hollywood να…παραμιλάει! Ο λόγος για το ίσιο στο τελείωμα κούρεμα που φτάνει περίπου στο ύψος του πηγουνιού και έχει ενιαίο μήκος. Αυτό το κλασσικό κόψιμο των μαλλιών είναι πολύ ευέλικτο και δίνει την δυνατότητα να παίξετε με το hairstyling. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε χωρίστρα και να δείχνει εξίσου ωραίο. Επίσης, είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών, αφού φαίνεται όμορφο με ίσια, αλλά και με σπαστά ή σγουρά.

Κοντό καρέ με μύτες


Η λεπτομέρεια αυτή στο στυλ των κοντών μαλλιών προσθέτει μια ανάλαφρη όψη στην μοντέρνα εμφάνιση σας.Πιο συγκεκριμένα, οι μύτες βοηθούν στην δημιουργία όμορφης κίνησης και όγκου στο χτένισμα, ακόμη κι αν χτενιστεί με μπούκλες.

A-Line καρέ


Το αγαπημένο κούρεμα της Victoria Beckham για πάρα πολλά χρόνια ήταν το κοντό καρέ σε γραμμή Άλφα ή αλλιώς A-line καρέ! Πρόκειται για ένα κόψιμο που δίνει κίνηση στα μαλλιά και χαρακτηρίζεται από την διαφορά στο μήκος των πίσω και των μπροστινών μαλλιών.

Ασύμμετρο καρέ


Όταν τα μαλλιά κόβονται σε ένα κοντό καρέ με τη μια πλευρά να είναι πιο μακριά από την άλλη, τότε έχουμε το λεγόμενο ασύμμετρο καρέ. Το κούρεμα αυτό δείχνει όμορφο και με ίσια, αλλά και με σγουρά ή σπαστά μαλλιά.

Καρέ με αφέλειες


Ιδανικό για όσες γυναίκες θέλουν το μήκος ενός καρέ, αλλά είναι μόνιμα ερωτευμένες με τις αφέλειες τους! Δε χρειάζεται να τα διαχωρίσεις. Επέλεξε ένα καρέ που ταιριάζει στο πρόσωπο σου και απογείωσε το με αφέλειες!


Πως να διαλέξεις το κατάλληλο για το σχήμα προσώπου σου!

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Προτίμησε ένα μήκος λίγο πιο κάτω από το πηγούνι σου.. Το πολύ κοντό καρέ, αλλά και αυτό που φτάνει μέχρι το σαγόνι τείνει να τονίζει το στρογγυλό σχήμα. Μην επιλέξεις να συνδυάσεις καρέ με αφέλειες γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Αντί για αφέλειες, μπορείς άνετα να διαλέξεις μια φράντζα!

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο

Θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου και για αυτόν ακριβώς το λόγο σου ταιριάζουν όλων των ειδών τα κουρέματα! Επέλεξε άφοβα το αγαπημένο σου καρέ λοιπόν!

Αν έχεις μακρόστενο πρόσωπο

Το κούρεμα που θα επιλέξεις πρέπει να μη δίνει καθόλου μήκος στο πρόσωπο σου. Επομένως, ένα κοντό καρέ μέχρι το σαγόνι είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή. Ιδανικός συνδυασμός για τα μακρόστενα πρόσωπα είναι το καρέ με αφέλειες, καθώς οι αφέλειες κρύβουν το μέτωπο και κάνουν το πρόσωπο σου να φαίνεται ακόμη πιο κοντό. Μην το φοβηθείς!

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο

Το ιδανικό καρέ μαλλί είναι αυτό που απαλύνει τις έντονες γωνίες. Επομένως, πες όχι στις τετράγωνες αφέλειες και προτιμήστε μια πλάγια χωρίστρα με ή χωρίς φράντζα. Η επιλογή ενός ασύμμετρου καρέ κουρέματος είναι τέλεια για σένα!


Πως να κάνεις το καρέ σου ακόμη πιο εντυπωσιακό!

Αξεσουάρ και πλεξούδες


Τσιμπιδάκια, clips, στέκες, κορδέλες και οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς! Έντονα χρώματα, glitter και στρασάκια μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το καρέ σου! Επιπλέον, μια πλεξούδα θα σου δώσει στιλ και θα κάνει το καρέ σου να δείχνει σικάτο, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Half bun


Η τυλιγμένη κοτσίδα στο κεφάλι σου που θυμίζει τσουρεκάκι λέγεται bun… Επειδή όμως στα καρέ είναι δύσκολο να πιάσεις κοτσίδα όλα σου τα μαλλιά λόγω μήκους, σου προτείνουμε να μαζέψεις τα μισά και έτσι να έχεις ένα…half bun. Ανάλαφρο, νεανικό και για όλες τις ώρες..μια εναλλακτική που θα σε σώσει όταν βαριέσαι να τα ισιώσεις!

Space bun




Από τα πιο παιχνιδιάρικα χτενίσματα! Χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση και φτιάξε δυο μικρά ”τσουρεκάκια” δεξιά και αριστερά στην κορυφή του κεφαλιού σου.

Πηγή
https://www.beautymagazine.gr