Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Hair thing: 8 Λάθη Που Κάνουμε Με Τα Μαλλιά Μας...

Από την Πάτια Ιορδανίδου

Και σας μεγαλώνουν! Διαβάστε προσεκτικά, κατανοήστε και αποφύγετε τις παγίδες που προσθέτουν χρόνια χωρίς κανένα λόγο.

Τα αφήνετε πολύ μακριά…

Όταν μεγαλώνουν πολύ και ανεξέλεγκτα, συνήθως εμφανίζονται ακανόνιστες, κατεστραμμένες άκρες και έντονη ψαλίδα. Ακόμα και ένα trimming θα δώσει στα μαλλιά σας την χαμένη τους φόρμα. Η ιδανική συχνότητα για να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας είναι ανά επτά εβδομάδες.

Υιοθετείτε το λάθος χρώμα

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να προσθέσετε χρόνια στην εμφάνιση σας είναι ένα πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα, το οποίο κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται χλωμή και άτονη. Προτιμήστε μια φυσική βάση με ελαφριές balayage ανταύγειες, οι οποίες θα τονίσουν το πρόσωπο και τα μάτια σας.

Ένα αναχρονιστικό χτένισμα

Οκ, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει να ακολουθείτε τη μόδα κατά γράμμα. Αντιθέτως, να θέλετε να ακολουθείτε το δικό σας μονοπάτι όσον αφορά στο styling των μαλλιών σας. Προσέξτε μόνο οι επιλογές σας να μην αντιγράφουν το χτένισμα της θείας ή της γιαγιάς σας...

Δεν ανανεώνετε τις αφέλειες σας

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εκμοντερνίσετε ή να φρεσκάρετε ένα hair look; Παίζοντας με την φράντζα ή την χωρίστρα σας. Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε την χωρίστρα προς την άλλη πλευρά του κεφαλιού.

Δεν στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας

Μην κάνετε μισές δουλειές και αφήνετε τα μαλλιά σας μισοβρεγμένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι άκρες να φαίνονται φριζαρισμένες ή να δημιουργείται ένας μεγάλος, ανεπιθύμητος όγκος πάνω σε σγουρά μαλλιά. Τα σωστά εργαλεία -η κατάλληλη βούρτσα, ένα σύγχρονο πιστολάκι νέας γενιάς και τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης και styling- συνδυασμένα με λίγη υπομονή θα σάς οδηγήσουν στην επιτυχία.

Αναπαράσταση του hair look του κομμωτηρίου

Αν σας αρέσει το χτένισμα που σας έκαναν στο hair salon, θα πρέπει να σας αρέσει και μετά στο σπίτι, όταν θα λουστείτε και θα προσπαθήσετε να το αναπαραστήσετε μόνες σας. Συνήθως η απόπειρα αντιγραφής είναι άτσαλη, ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία styling. Πάρτε για παράδειγμα το σίδερο για μπούκλες που δημιουργεί μια κουπ εντελώς τεχνητή και στυλιζαρισμένη, όταν πέφτει σε λάθος και «αγύμναστα» χέρια. Προτιμήστε καλύτερα μια πρέσα που δίνει ένα φυσικό twist στην τούφα αντί να δημιουργεί πανομοιότυπες μπούκλες από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Ξεθωριασμένο χρώμα

Είναι δύσκολο να διατηρείτε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών αναλλοίωτο για πολύ καιρό. Αν δεν θέλετε να το βάφετε κάθε λίγο και λιγάκι, μπορείτε να κάνετε ένα ενισχυτικό χρώματος που αναζωογονεί το χρώμα μεταξύ των ραντεβού για υπηρεσία χρώματος στο κομμωτήριο. Αυτό που κάνει είναι να βελτιώνει και να ζωντανεύει το χρώμα των μαλλιών προσφέροντας κάλυψη και των γκρίζων.

Πηγή
https://www.forwoman.gr