Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Κάνε λάθη, ζήσε, απόλαυσε το ταξίδι της ζωής.. δεν έχει επιστροφή!

Γράφει η Ελένη Σάββα

Ίσως ο κόσμος, να μην είναι έτσι όπως θέλω να είναι. Μα δεν θα σταματήσω να πιστεύω στη μαγεία. Ποτέ.
Δεν θα σταματήσω να πιστεύω πως τα πιο όμορφα συναισθήματα είναι τα πιο απλά! Η αγκαλιά ενός αγαπημένου ανθρώπου που έχεις να δεις καιρό. Ένα βλέμμα μαζί μ’ενα χαμόγελο από κάποιον που αγαπάς. Ένα καλό φαγητό, ένα καλό βιβλίο, ένα όμορφο τραγούδι. Για πες μου… Χαμογελάς ποτέ γι’αυτά; Κι αν όχι, τι περιμένεις;

Η ζωή δεν είναι μόνο οι μεγάλες στιγμές.
Η ζωή είναι όλες οι στιγμές. Από τις πιο μικρές μέχρι της πιο μεγάλες. Από ένα απλό όμορφο πρωινό ξύπνημα μέχρι την επίτευξη του στόχου σου.
Μην τα βάζεις κάτω. Ποτέ! Άδραξε την μέρα. Πόσο νόημα κρύβεται πίσω απ’ αυτή τη λέξη; Ολόκληρη η ζωή. Κάθε μέρα είναι μια μικρή ιστορία. Ζήσε την όμορφα. Ζήσε την μακριά από ανθρώπους που σε κάνουν να χαλιέσαι, μακριά από ασχολίες που μοιάζουν σαν καταναγκαστικά έργα. 
Να κάνεις αυτό που αγαπάς! Να είσαι μ’αυτούς που αγαπάς!

Στη ζωή μας τα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο. Ίσως κάποτε οι λόγοι να ‘ναι ασήμαντοι, μα υπάρχουν. Ακομα και η πιο μικρή λεπτομέρεια, γίνεται για ένα λόγο. Πίστεψε σ’αυτό το λόγο. Αφήσου στην μαγεία της ζωής… Θα σ’αρέσει.

Σταμάτα να αγχώνεσαι, σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ, όλα θα πάνε καλά. Στο τέλος, όλα πάνε καλά. Όλα βρίσκουν την λύση τους, την λύτρωση τους. Έχε πίστη. Στον εαυτό σου, στη ζωή, στο σύμπαν. Υπάρχει μια απίστευτη δύναμη που ενώνει τα πάντα. Μια δύναμη που κάνει της ζωές μας υπέροχες…

Τι λες; Θα απολαύσεις το ταξίδι; Είναι μακρύ και δύσκολο, οπότε θα σου το συνιστούσα να το απολαμβάνεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Γιατί, είναι ίσως από τα λίγα ταξίδια που ο προορισμός έχει μικρή σημασία. Υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει. Μα όλο το θεμα, είναι στις λεπτομέρειες, είναι στη διαδρομή.

Γι’αυτό σου λέω, κάτσε αναπαυτικά, σκέψου τι αγαπάς και κάνε το. Να ακούς την καρδιά σου! Ξέρει. Ξέρει τι θέλει, άκου την. Κάνε λάθη, ζήσε, ανακάλυψε, γέλα και κυρίως, απόλαυσε το ταξίδι. Τόσο απλά και τόσο όμορφα. Ξεκίνα από σήμερα. Θα δεις, η θετικότητα θα γίνει συνήθεια.


Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%9A%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CE%B6%CE%AE%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82/