Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Μάτια που βλέπουν την ψυχή και διαβάζουν την καρδιά...

Γράφει η Βάλια Κ.

Άνθρωποι χαμένοι στις σκέψεις τους. Μάτια που προδίδουν συναισθήματα χαράς, λύπης, νοσταλγίας. 
Στιγμές σαν flash back, που έρχονται στο μυαλό άλλοτε για να μας χαρίσουν ένα νοσταλγικό χαμόγελο και άλλοτε ένα καυτό δάκρυ που κυλάει στα μάτια και φτάνει η αλμύρα στα χείλη για να το καταλάβουμε ότι μας ξέφυγε. Συνήθως ένα τσιγάρο για παρέα να σιγοκαίει, κοιτώντας την στάχτη να μεγαλώνει και μέσα της να κρύβονται όλα όσα έχουμε ζήσει. Ένα ποτό να το συνοδεύει άθικτο, ώσπου να τερματίσουν οι σκέψεις και να το πιεις μονορούφι.

Χαμένες σκέψεις, που δε μπορεί ούτε η βουή του κόσμου να τις διαλύσει. Δεν έχει σημασία το που βρίσκεσαι, το μυαλό ταξιδεύει κάνοντας συνειρμούς.
 Άνθρωποι χαμένοι στο δικό τους ταξίδι, που νοιάστηκαν, αγάπησαν, πληγώθηκαν ή πλήγωσαν. Δεν τους νοιάζει αν θα τους κοιτάξεις και θα απορήσεις, πολύ πιθανό να μη σε πάρουν χαμπάρι. Τους νοιάζει απλά να μη θυμούνται και να μην πονάνε. Ακόμη και όσους θυμούνται με νοσταλγία, θα τους δεις να ξεφυσάνε με ένα χαμόγελο, που πίσω του κρύβονται αρκετά γιατί και εάν.

Άνθρωποι που έχουν αισθήματα, που έχουν νιώσει πώς είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι, να παίρνεις και να το σέβεσαι αυτό που σου δίνει ο άλλος αλλά και να δίνεις με όλη σου την καρδιά, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Είναι εκείνοι που χάνονται μέσα στις θύμησες του μυαλού και σε ταξίδια μακρινά πίσω στο παρελθόν.
Μόνο αν είσαι σαν και αυτούς μπορείς να το καταλάβεις, αλλιώς απλά προσπερνάς το βλέμμα σου από πάνω τους ίσως και λίγο ειρωνικά. Εξάλλου δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πονάνε τον άλλον από ευχαρίστηση για το εγώ τους και κάποιοι αν σε πονέσουν νοιώθουν σαν να τους κάρφωσες το μαχαίρι στη καρδιά.

Μάτια ο καθρέφτης της ψυχής. Μάτια που κρύβουν ιστορίες, βιώματα, συναισθήματα και αντανακλούν τις σκέψεις μας. Άνθρωποι που χάνονται στις σκέψεις τους, με το σώμα καρφωμένο σε μια καρέκλα και την ψυχή να ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά. Με ενσυναίσθηση που λείπει από την εποχή μας. Απλά μια αγκαλιά ή ένα ζεστό χαμόγελο και αμέσως καταλαβαίνουν ότι τους νιώθεις και ας είσαι ένας ξένος για αυτούς.

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%9C%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF/