Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Όλα θα πάνε καλά!

Το ξέρω και το ξέρεις. Όλοι πέρασαν δύσκολες καταστάσεις, όλοι έχουν άσχημες στιγμές. Κάποιοι το παραδέχονται και κάποιοι όχι. Κάποιοι το δείχνουν και κάποιοι όχι. Πώς γίνεται ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να φαίνεται σαν να μην πέρασε ίχνος αρνητικής εμπειρίας κι άσχημης μέρας απ’ τη ζωή τους;

Ε, δε νομίζω να είναι αλήθεια. Ίσως αυτοί να πέρασαν πιο δύσκολες καταστάσεις κι από αυτούς που το δείχνουν προς τα έξω. Ίσως όσα πέρασαν να τους δυνάμωσαν τόσο που ξέρουν να κρύβονται καλά. Ή πάλι, ίσως βρήκαν μια λύση και προχώρησαν, τα προσπέρασαν όλα και κοιτάνε μπροστά. Επειδή, αυτοί οι άνθρωποι που φαίνονται να μη φέρουν καμία ουλή είναι καταξιωμένα άτομα στην κοινωνία ή φτασμένοι στο επάγγελμα τους. Πώς κατάφεραν να φτάσουν την κορυφή; Με μια μικρή προσπάθεια, μια μικρή θέληση για θετική αλλαγή.

Ας σκεφτούμε πως το σύμπαν είναι μαγνήτης. Κι όχι δεν είναι από αυτούς τους μαγνήτες όπου τα «ετερώνυμα έλκονται». Το σύμπαν σε θέλει καθαρά θετικό για να σε μαγνητίσει. Η ευτυχία έρχεται σε όσους γελούν. Σε όσους έχουν θετική σκέψη. Με τη θετική σκέψη αποκτάς δύναμη κι αυτοπεποίθηση. Ξέρεις πως όλα θα γίνουν όπως τα έχεις σχεδιάσει. Κι είσαι σίγουρος κι αυτό θα γίνει. Είτε τώρα είτε αργότερα. Μόνο και μόνο με τη θετική αύρα που θα εκπέμπεις θα έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πράγματα όπως τα ονειρεύτηκες.

Κι αν δε σου έρθουν τα πράγματα όπως τα σχεδίασες δε θα σε νοιάζει. Με τη θετική σκέψη δε θα απογοητευτείς. Θα λάβεις μαθήματα μέσα απ’ τη μικρή σου ήττα. Αλλά όχι μόνο αυτό, δε θα θυμάσαι τόσο πολύ πώς ακριβώς ήθελες να σου έρθουν οι καταστάσεις γιατί πλέον η ενέργειά σου πάει στο πώς να φτάσεις το στόχο σου. Όχι σε μίζερες αναμνήσεις και καταστάσεις. Κάτι που πονάει όλους μας πολύ είναι τα άτομα εκείνα που έφυγαν απ’ τη ζωή μας έτσι απλά, χωρίς απαντήσεις. Το ξέρω ότι πολλοί δεν το παραδέχονται. Μπορεί ακόμα να τσούζει η πληγή, το ξέρω.
Να θυμάσαι ότι άνθρωποι πάνε κι έρχονται. Εσύ μη σταματάς πουθενά. Έχε εμπιστοσύνη στη ζωή. Τα καλά τα κρατάει για το τέλος. Σε πάει από φουρτούνα σε φουρτούνα μέχρι να σε φέρει σε γαλήνια νερά, παρέα με τα κατάλληλα άτομα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν! Αυτό να το θυμάσαι.

Μη στεναχωριέσαι για όσους έφυγαν με δική τους θέληση. Να λες «τα καλύτερα έρχονται». Κι επειδή είναι τα καλύτερα, θα τα δέχεσαι εσύ με ανυπομονησία και θα σου φέρνουν και γούρι. Και μετά όλα παίρνουν τη θέση τους για να αρχίσει ο θετικός κύκλος να κυλάει. Θα έχεις στήριγμα, θα είσαι χαρούμενος, θα εκπέμπεις θετική ενέργεια, άτομα καινούρια θα έρχονται κι όλα θα κυλάνε με επιτυχίες. Μικρές ή μεγάλες!

Όλοι ανεβαίνουν ένα Γολγοθά μέχρι να φτάσουν εκεί που θα χαμογελούν. Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι όχι. Μερικοί μένουν θετικοί προσπαθώντας μέχρι τέλους και κάποιοι τα καταφέρνουν αμέσως. Σίγουρα θέλει καθημερινή προσπάθεια αυτή η αλλαγή. Κάθε μέρα να το παλεύεις.

Να ξεκινάς την ημέρα σου σαν να έχεις ένα εσωτερικό ξυπνητήρι που να λέει «Να σκέφτομαι θετικά και να χαμογελάω!» Ξέρεις ότι είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε; Δοκίμασε το και θα δεις. Ό,τι σκέφτεσαι φαίνεται στο χαμόγελό σου, στα μάτια και στο βλέμμα σου. Ε, και τα μάτια δε λένε ψέματα! Όσοι ξέρουν να τα διαβάζουν καλά, θα έρθουν! Κι αν έκανες λάθη, μην τα προσπεράσεις.

Κάθε ώρα, κάθε μέρα είναι καινούρια. Η κάθε στιγμή είναι μια καινούρια ευκαιρία ζωής. Ό,τι έκανες πριν, μπορείς να το αναιρέσεις. Όσο άσχημα κι αν είναι αυτά που περνάς μην καταθέτεις τα όπλα. Όσο άσχημα κι αν είναι αυτά που ζεις, έχεις ένα δώρο που ονομάζεται «αύριο». Έχεις το αύριο κι είναι η ευκαιρία σου να τα κάνεις όλα καλύτερα.

Μη σκέφτεσαι όμως τόσο πολύ. Αυτό είναι το μυστικό. Ό,τι δεν πρέπει να γίνει, δε θα γίνει! Ό,τι είναι να ‘ρθει, θα ‘ρθει! Εμπιστέψου τη ζωή. Αυτή κάτι ξέρει παραπάνω από ‘σένα. Όλα καλά θα πάνε στο τέλος. Βοήθα λίγο το σύμπαν σου, δείξε του ότι άλλαξες. Δείξε του πόσο θετικός είσαι τώρα. Αύριο ξημερώνει μια καινούρια ημέρα! Όλα θα είναι εντάξει!

Επιμέλεια Κειμένου Μαρίας Χρυσοστόμου: Πωλίνα Πανέρη
Συντάκτης: Μαρία Χρυσοστόμου

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/where-my-demons-hide/ola-tha-pane-kala/