Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Στην ματιά θα βρεις την ουσία που ζητάς

Γράφει η Βάλια Κ.

Δύο μάτια μπλε, καφέ, πράσινα ή μαύρα μπορούν να σου δώσουν να καταλάβεις πολλά με το χρώμα τους ακόμη και με το σχήμα τους αλλά αυτό ανήκει στους επιφανειακούς ανθρώπους. Πέρα από τον χρωματισμό που έχουν υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα για να δεις. Υπάρχει η ουσία που πολλοί από εμάς την προσπερνάμε είτε γιατί φοβόμαστε είτε γιατί δε μας ενδιαφέρει απλά.

Τα μάτια λένε είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Είναι εκείνα που κρύβουν τις πιο μεγάλες αλήθειες και που θα σου δείξουν να καταλάβεις ποιον έχεις απέναντι σου.
Πολλές φορές ανάλογα με την διάθεση αλλάζουν χρώμα είτε γίνονται πιο σκούρα είτε πιο ανοιχτά. Κρύβουν μέσα τους την χαρά την λύπη τον πόνο. Άλλοτε ζητούν επιβεβαίωση ή βοήθεια χωρίς τα χείλη να βγάλουν την παραμικρή άχνα.

Είναι τα μάτια των ανθρώπων που θα σου πουν και θα μιλήσουν μέσα στη ψυχή σου. Τα λόγια φαίνονται φτωχά, αποκρύπτουν γεγονότα ή ωραιοποιούν καταστάσεις μα τα μάτια ποτέ δε θα το κάνουν γιατί μαρτυρούν τις σκέψεις και το τι έχει στην καρδιά του ο καθένας. Λένε ότι από το δρόμο των ματιών προς την ψυχή και το μυαλό θα δεις στοιχειά που κανένα άλλο μέρος του σώματος δεν μπορεί να «προδώσει».

Δεν είναι τυχαίο που έχουν γραφτεί τραγούδια, μαντινάδες ή ολόκληρα έργα για δύο μάτια. Ποιος εξάλλου μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε δύο δακρυσμένα μάτια;

Θέλω να πιστεύω κανείς. Βέβαια υπάρχουν και κάποια άτομα που το κλάμα το έχουν στο τσεπάκι τους αρκεί να πείσουν ή να καταφέρουν όλα όσα χρειάζονται.

Δυστυχώς είναι εκείνοι που ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν αυτόν τον “καθρέφτη”. Κοίτα δύο παιδικά μάτια που δεν αποσκοπούν κάπου και θα καταλάβεις την διαφορά!

Τα παιδικά μάτια σε κοιτάνε απευθείας στα δικά σου ενώ κάποιος ενήλικας όταν τον κοιτάς στρέφει το βλέμμα του αλλού που αυτό υποδηλώνει ότι κάτι θέλει να κρύψει , να αποφύγει. Στα μάτια των παιδιών ένας αγαπημένος μου άνθρωπος έλεγε ότι βλέπεις την Ονειρούπολη. Στα μάτια εξάλλου φαίνεται ο έρωτας, η αγάπη, το μίσος , η κακία και πόσα άλλα συναισθήματα. Εκεί θα δει ο καθένας όλα όσα είναι διατεθειμένος ο άλλος να του δώσει και εκεί πρέπει να φανεί και ο ίδιος αποφασισμένος ώστε να επουλώσει όποια πληγή και αν δει μέσα τους.

Αν είσαι έτοιμος να κάνεις ένα μαγικό ταξίδι την επόμενη φορά κοίτα αυτόν που έχεις δίπλα σου στα μάτια. Άσε να σε ταξιδέψουν και να χαθείς μέσα στο δικό του ταξίδι της ζωής. Μη του ζητήσεις να σου πει όσα νοιώθει με λόγια απλά ζήτα του να τα σκεφτεί και από τα βάθη της ψυχής του θα ανέβουν στα μάτια του όσα έχει περάσει ή έχει νοιώσει. Αρκεί να είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις μαζί του..

Πηγή
http://www.loveletters.gr/7818-2/