Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τι πρέπει να τρώτε σε κάθε γεύμα για να χάσετε κιλά, σύμφωνα με τη διαιτολόγο της Τζέσικα Άλμπα

Η σωστή διατροφή είναι επιστήμη. Ωστόσο, δε χρειάζεται να είναι περίπλοκη, σύμφωνα με τη διαιτολόγο διασήμων, Κέλι Λεβέκ.

Η Λεβέκ υποστηρίζει ότι πρέπει να αγαπήσετε το σώμα σας μέσω της διατροφής σας. Να κάνετε διατροφικές επιλογές που θα τροφοδοτήσουν τα κύτταρά σας, θα ενυδατώσουν το δέρμα σας και θα ισορροπήσουν τις ορμόνες της πείνας. 
Η στέρηση φαγητού δεν είναι αγάπη και φροντίδα του σώματός σας.

Για έχετε αποτελέσματα στην προσπάθεια που καταβάλετε να χάσετε βάρος, δε χρειάζεται να υποφέρετε, απλά να υιοθετήσετε ένα σωστό διατροφικό πλάνο, όπως κάνει και η διάσημη ηθοποιός και μητέρα τριών παιδιών, Τζέσικα Άλμπα.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει σε κάθε γεύμα σας να περιλαμβάνετε πρωτεΐνη, λίπος, φυτικές ίνες και πράσινα λαχανικά.

«Συνδυαστικά, απενεργοποιούν και ρυθμίζουν πάνω από οκτώ ορμόνες που σχετίζονται με την πείνα», εξηγεί η Λεβέκ. «Παράλληλα, παρέχουν στον οργανισμό σας ακριβώς ό,τι χρειάζεται».

Πρωτεΐνη: Είναι σημαντική για τη σύνθεση των ιστών, τη θεραπεία και το «χτίσιμο» μυών, καθώς και για την επιτάχυνση του μεταβολισμού σας.

Λίπος: Σας κρατάει χορτάτη, κάνει το δέρμα σας να λάμπει και βοηθάει τον οργανισμό σας να απορροφήσει σωστά τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά.

Φυτικές ίνες: Βρίσκονται στις φυτικές τροφές και μεταφέρονται ανέπαφες στο παχύ σας έντερο, κρατώντας σας χορτάτη και επιταχύνοντας τη διαδικασία της πέψης. Είναι επίσης σημαντικές για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σας, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις λιγούρες.

Πράσινα λαχανικά: «Όταν κάνω λόγο για πράσινα λαχανικά, στην πραγματικότητα εννοώ λαχανικά με βαθύ χρώμα», διευκρινίζει η Λεβέκ.

«Έχει να κάνει με την αποτοξίνωση, την πρόσληψη υγιεινών βακτηρίων για το έντερό σας (γνωστό και ως μικροβίωμα), καθώς και με την πρόσληψη των φυτοχημικών και φυτοθρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας.

Στα φυλλώδη λαχανικά υπάρχει ένα σάκχαρο με βάση το θείο, το οποίο είναι γνωστό ότι θρέφει τα προβιοτικά βακτήρια, επομένως κρατάει το έντερό σας υγιές», μας ενημερώνει η Λεβέκ.

Πηγή
http://www.vita.gr/2018/10/05/celebrities-corner/ti-prepei-na-trote-se-kathe-geyma-gia-na-xasete-kila-symfona-me-ti-diaitologo-tis-tzesika-almpa/