Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πώς να φορέσεις το πουλόβερ (σωστά) ανάλογα με το σωματότυπό σου

Από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της σεζόν είναι τα πουλόβερ! Βασικά είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ανυπομονείς από τα τέλη Αυγούστου κιόλας να έρθει ο χειμώνας και τα κρύα του. Ταιριάζουν με πολλά κομμάτια της ντουλάπας μας, καλύπτουν τους παραπάνω πόντους, κολακεύουν κάθε σωματότυπο και φυσικά αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή όταν έχεις χωθεί μέσα στα ρούχα σου και ψάχνεις με απελπισία τί θα φορέσεις. Από το γραφείο μέχρι την έξοδο για φαγητό, από τη βόλτα με τις φίλες σου μέχρι το πρώτο ραντεβού με τον τύπο, το πουλόβερ μπορεί να σε σώσει από το σύνδρομο δεν-έχω-ρούχο-να-φορέσω.
Το ζητούμενο είναι: ποιό πουλόβερ επιλέγεις ανάλογα με το σώμα σου;
Δε φτιάχτηκαν όλα τα πουλόβερ για όλα τα σώματα να ξέρεις!


Αν είσαι ψηλή (ζωή να' χεις) καλό θα ήταν να φορέσεις ένα σχετικά λεπτό και φαρδύ πουλόβερ με turtleneck. Μιας και είσαι ενδεχομένως και αδύνατη μπορείς να το βάλεις κιόλας μέσα από το ψηλόμεσο τζιν σου και το μετατρέπεις από μονότονο ντύσιμο σε ένα total smart casual στιλ. Ο γιακάς κολακεύει πολύ εσένα που έχεις αδύνατο πρόσωπο, αλλά και εσένα με το baby face και τα πιο έντονα ζυγωματικά.


Για εσένα τη μικροκαμωμένη, προτείνω ένα πουλόβερ με αρκετά έντονη πλέξη. Μέσα σε ένα φαρδύ και μακρύ, θα χαθείς. Αντίθετα, σε ένα πιο εφαρμοστό, θα είσαι μια χαρά. Και βασικά, αν δε φορέσεις κι εσύ το πουλόβερ με την πολύ έντονη πλέξη, τότε ποιά θα το βάλει δηλαδή; Ιδανικά πρέπει να τελειώνει στη μέση σου, με ένα τζιν ή ένα κολάν μπορείς να το βάλεις παντού και σε κάθε περίσταση.


Εσείς που έχετε σώμα σε σχήμα που θυμίζει μήλο, καλύτερα να διαλέξετε εκείνα τα πουλόβερ που δένουν στη μέση. Κάπως έτσι, είτε μπορείς να το δέσεις στη μέση σου (κάνοντας πιο έντονες τις καμπύλες σου) ή να το αφήσεις ανοιχτό με τις ζώνες να πέφτουν δεξιά κι αριστερά (κρύβοντας λίγο τους γοφούς σου). Μπορεί να ταιριάξει εξίσου με πιο φαρδιά ή πιο στενή μπλούζα!


Όσες έχετε σώμα - αχλάδι, καλύτερα να διαλέξετε ένα πουλόβερ πιο κοντό και στενό, ώστε να μη δώσει extra όγκο στο αδύνατο σημείο του σώματος σου. Τα oversized δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για το σωματότυπο σας. Προτιμήστε το γνωστό turtleneck και συνδυάστε το με μια ψηλόμεση midi φούστα.


Τέλος, όσες έχετε μικρό στήθος - μη σκάτε - μ' ένα έντονο V-neck πουλόβερ, όλα λύνονται. Έτσι, λοιπόν, μεγαλώνετε ελαφρώς το στήθος σας και αποκτάτε αρκετή θηλυκότητα. Να το προτιμήσετε!

Πηγή
http://y-olo.gr/

Πηγή
http://www.ekriti.gr/gynaika/pos-na-foreseis-poylover-sosta-analoga-me-somatotypo-soy#sthash.3vIzyLwA.9NxAUfQQ.dpbs