Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Κάποιες στιγμές δεν χωράνε ούτε αποσιωπητικά, ούτε ερωτηματικά! Μόνο θαυμαστικά!

Γράφει η Κατερίνα Αλεξοπούλου.
Υπάρχουν τα βιογραφικά που μιλάνε για σπουδές, σχολές, μεταπτυχιακά, διατριβές, ξένες γλώσσες, εργασιακές εμπειρίες και άλλους γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Είναι τα χαρτιά -καθρέφτες του επαγγελματικού εαυτού και γίνονται το εισιτήριο για μια θέση εργασίας…Εκτίθενται στα μάτια συναδέλφων, εργοδοτών και κάθε ενδιαφερόμενου.
Ωστόσο υπάρχουν και τα άλλα…Τα κρυφά βιογραφικά..Αυτά που καταγράφουν τη συμπεριφορά μας στους ανθρώπους που συναντάμε.
Κάποιες φορές ακόμα και ερήμην μας.
Μια αυθόρμητη κουβέντα , κάτι που είπαμε, κάτι που μας είπαν, μια συμβουλή ένα βλέμμα, μια ενθάρρυνση , μια ιδέα, μια σφιχτή αγκαλιά, μια τρυφερή κίνηση, μια ωραία ιστορία που αφηγηθήκαμε, μια παρουσία όταν έπρεπε, ανιδιοτελείς πράξεις, η έκφραση γνήσιας αγάπης και ενδιαφέροντος, τα ψυχικά αποθέματα που δωρίσαμε χωρίς ανταλλάγματα.
Είναι τα μυστικά βιογραφικά αλληλεπίδρασης.
Καθένας από μας κουβαλά το δικό του βιογραφικό.
Άλλοτε μάς κουράζει με το βάρος των περασμένων και άλλοτε είναι ευανάγνωστο και καλογραμμένο μιας και τα στοιχεία του εμπεριέχουν ευχάριστες αναμνήσεις
Πρέπει να φροντίζουμε διαρκώς να το βελτιώνουμε με νέες προσθήκες μιας οι προηγούμενες δεν αλλάζουν. Να το μορφοποιούμε προσεκτικά με “δεξιότητες” ουσιώδεις, και μ’ εμπειρίες ποιοτικές ..
Και με αυτόν τον τρόπο η ζωή θ’αποκτήσει τα δικά της σημεία στίξης, γραμματοσειρές, παραγράφους, ενότητες, παρενθέσεις.
Κι ένα ξεχωριστό, μοναδικό νόημα…
Ένα νόημα χωρίς αποσιωπητικά και ερωτηματικά… παρά μόνο με θαυμαστικά!

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B9/