Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα

Η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας, ούτε δικαιολογία για να μην προσέχετε τον εαυτό σας. Βρείτε αυτό που σας κινητοποιεί και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα προσέξετε πραγματικά τη διαφορά.

Ασκήσεις για μετά τα σαράντα. Καθώς περνούν τα χρόνια, η αντίσταση του σώματός σας προοδευτικά μειώνεται. Οι μύες, το δέρμα και τα οστά σας σταδιακά αποδυναμώνονται.

Για αυτόν τον λόγο, με τον καιρό όλοι αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όταν επιδιδόμαστε σε συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες ήταν κάποτε εύκολες για μας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιες είναι οι ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες με τις οποίες οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το περπάτημα, το σήκωμα αντικειμένων, το τρέξιμο, το γράψιμο, το μαγείρεμα ή το ντύσιμο. Λόγω αυτού, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι σημαντικόνα διατηρείστε σε καλή σωματική κατάσταση και να φροντίζετε να παραμένετε δραστήριοι και να ασκείστε.

Αν έχετε έναν ιδιαίτερα καθιστικό τρόπο ζωής, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε μυϊκούς πόνους. Η έλλειψη άσκησης μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα οστά και στις αρτηρίες σας.

Φυσικά, δεν συνιστάται η υπερβολική άσκηση, ούτε το υπερβολικό βάρος.

Η άσκηση συνεισφέρει πραγματικά στην καλή οξυγόνωση του σώματος και στη διατήρηση των μυών και των οργάνων σας σε καλή κατάσταση.

Καθώς περνούν τα χρόνια, θα αισθανθείτε ευγνώμονες που αποφασίσατε να ασκείστε. Θα είστε πιο δυνατοί και θα έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μετά τα σαράντα δυναμώνουν τους μυϊκούς ιστούς και σας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσετε να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες για περισσότερο καιρό.

Λόγω όλων των παραπάνω, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τους μύες και τη δύναμή σας. Έτσι θα αποφύγετε τα προβλήματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη ευλυγισίας, οξυγόνωσης ή δύναμης.

Ασκήσεις για να αναστρέψετε την απώλεια οστικής ή μυϊκής μάζας

Με τον καιρό, είναι πολύ συνηθισμένο να παρατηρείται απώλεια μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας.

Είναι επίσης συνηθισμένο να εμφανίζονται προβλήματα με την αρτηριακή πίεση, οδηγώντας σε ασθένειες όπως:

Οστεοπόρωση.
Διαβήτης.
Παχυσαρκία.
Καρδιακές νόσοι.

Επομένως η καλύτερη λύση για να αντισταθμίσετε αυτούς τους κινδύνους είναι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη.
Η άσκηση με βάρη συμβάλλει στην αποκατάσταση της οστικής πυκνότητας.
Ταυτόχρονα βελτιώνει τη στάση του σώματος και προλαμβάνει τα προβλήματα ή τους τραυματισμούς στη μέση. Επίσης γυμνάζει τα μπράτσα σας.

Ασκήσεις για να αποκαταστήσετε την ελαστικότητα του δέρματος

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε την ελαστικότητα του δέρματος και να αποφύγετε το ενοχλητικό πλαδαρό δέρμα κάτω από τα μπράτσα ή το πηγούνι σας.
Συνιστούμε να κάνετε γιόγκα και πιλάτες. Με αυτά τα δύο είδη άσκησης θα βελτιώσετε επίσης τη στάση του σώματός σας και θα προλάβετε τον πόνο στη μέση, ενώ παράλληλα θα χαλαρώσετε και θα χάσετε βάρος.

Φροντίδα της καρδιάς

Για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση από την ποδηλασία. 
Η ποδηλασία, είτε έξω είτε σε στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο, σας βοηθάει να δυναμώσετε την καρδιά σας.
Ταυτόχρονα η ποδηλασία είναι ευχάριστη, ενισχύει την κοινωνικότητα και βελτιώνει τη σιλουέτα σας.

Αυξήστε τη σωματική αντίσταση με ασκήσεις για μετά τα σαράντα

Όσον αφορά στη δύναμη και στην αντίσταση, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε τα μηχανήματα στο γυμναστήριο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τονώσετε τους μύες σας ταυτόχρονα.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του γυμναστηρίου, μπορείτε να αγοράσετε τα δικά σας μηχανήματα και να τα έχετε στο σπίτι σας. Έτσι θα έχετε τον δικό σας προσωπικό χώρο άσκησης.

Αυξήστε τη μυϊκή δύναμη

Συνιστούμε την κολύμβηση. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει όλους τους μύες ταυτόχρονα και επίσης βελτιώνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων.

Όπως βλέπετε, η ηλικία δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσετε να ασκείστε. Αντιθέτως, καθώς μεγαλώνετε, είναι ακόμα πιο σημαντικό να ασκείστε, εφόσον αυτό εξασφαλίζει ότι θα έχετε καλύτερη υγεία στο μέλλον.

Με την άσκηση εξασφαλίζετε μεγαλύτερη ευεξία και θα μπορείτε να προσαρμόζεστε σε καινούργιες δραστηριότητες και καταστάσεις, κάτι το οποίο δεν πιστεύατε προηγουμένως.

Θα μπορείτε να ζείτε χωρίς ανησυχίες, τραυματισμούς ή απογοητεύσεις, γνωρίζοντας ότι έχετε την ικανότητα και τη μυϊκή δύναμη να αντεπεξέλθετε σε κάθε περιπέτεια.

Η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας, ούτε δικαιολογία για να μην προσέχετε τον εαυτό σας. Βρείτε αυτό που σας κινητοποιεί και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα προσέξετε πραγματικά τη διαφορά.

Τι λέτε για τις ασκήσεις για μετά τα σαράντα;

Πηγή
http://meygeia.gr/idanikes-askiseis-gia-meta-ta-saranta/