Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Λαμπερή Επιδερμίδα: 5 μυστικά ομορφιάς που πρέπει να κάνεις προτού κοιμηθείς

Συμβουλές για μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα!
Σε όλες μας έχει συμβεί να γυρίζουμε στο σπίτι μας από τη βραδινή έξοδο και να πηγαίνουμε κατευθείαν για ύπνο χωρίς να λάβουμε υπόψη μας ότι είμαστε βαμμένες. Αλλά αυτή η κακή συνήθεια δεν θα κάνει χάρη στο δέρμα σας για πολύ. Εδώ σας έχουμε μερικές συμβουλές για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας αψεγάδιαστη.

Καθαρίστε τους πόρους!
Κατ’αρχάς , αφαιρέστε το μακιγιάζ σας με λίγη βαζελίνη. Βάλτε σ’ένα κομμάτι βαμβάκι ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης και σκουπίστε απαλά την επιδερμίδα σας. Εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή συνίσταται η χρήση ενός καθαριστικού που περιέχει σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ.

Φρεσκάρετε το κρεβάτι σας !!!!!!

Δεν θα μπορούσατε φυσικά να πιστέψετε ότι το μαξιλάρι σας θα επηρέαζε την επιδερμίδα σας αλλά ξέρατε ότι ένα ακάθαρτο μαξιλάρι μπορεί να κάνει κάποια σημεία του δέρματός σας να ξεσπάσουν;;;;

Καθώς κοιμόμαστε τα φυσικά έλαια του σώματός μας – εδώ του προσώπου μας- εναποθέτονται στο μαξιλάρι με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους μας και να οδηγούν στη δημιουργία των μαύρων στιγμάτων ή και σπυριών. Καλό θα ήταν λοιπόν να αλλάζετε συχνά την μαξιλαροθήκη σας!

Μην το παρακάνετε!

Η απολέπιση είναι μεγάλης σημασίας για το δέρμα. Ιδιαίτερα για το ξηρό δέρμα. Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα και ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Ωστόσο πολύ συχνά η απολέπιση συμβαίνει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε απολέπιση μόνο μία ή δυο φορές την εβδομάδα.

Κρατήστε την υγρασία στο δέρμα σας!!!!

Αυτό ίσως για κάποιους είναι πολυτέλεια, αλλά εάν θέλετε μια εγγυημένα εύπλαστη επιδερμίδα επενδύστε τα χρήματά σας σε ένα προ’ι’όν το οποίο δεν θα αφήνει το δέρμα σας πότε στεγνό και ξηρό. Καλό θα ήταν να το ανανεώνετε τακτικά.

Ξυπνήστε σαν…. Ηλιοκαμένες…

Δοκιμάστε μια υγρή ενυδατική κρέμα σαν βάση πρίν από το ‘’make –up’’ ειδικά εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή. Και… εάν θέλετε να δείχνει η επιδερμίδα σας λίγο μαυρισμένη ανακατέψτε λίγο από το αντηλιακό του προσώπου σας μαζί με την ενυδατική σας κρεμούλα. Εφαρμόστε το μείγμα εφόσον έχει περάσει τουλάχιστον μία ώρα. Κουνήστε το καλά πριν τη χρήση για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξυπνήσει με μια επιδερμίδα λαμπερή όσο ποτέ.

Πηγή
https://www.ediva.gr