Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Τα φυσικά φαινόμενα...

Γράφει η Αλεξία Βούλγαρη

Τα φυσικά φαινόμενα πολλές φορές μοιάζουν με τις ψυχικές μας καταστάσεις. Πόσες φόρες παρομοιάσαμε ένα χαμόγελο με τον ήλιο ή κάναμε κάποιον παραλληλισμό ανάμεσα στο σκοτάδι και τα μάτια κάποιου ανθρώπου..
Έτσι είναι και με τους τυφώνες, μόνο που σε αντίθεση με τη φυσική τους έννοια δεν χρειάζεται να αφανίσουν τα πάντα στο πέρασμα τους.. Κάποιες φορές, εκεί που καταλαγιάζουν αντί να βρεις ερείπια, ανακαλύπτεις κάστρα χτισμένα με συναισθήματα, που ακόμα και αν δεν αναγνωρίζεις, μόνο μια γλυκιά επίγευση μπορούν να αφήσουν.
Κάρμα, θαρρώ, ή αν δεν πιστεύεις στους χαραγμένους δρόμους της ζωής, τύχη. Γιατί πώς αλλιώς να θέσεις ένα τέτοιο γεγονός που σου αλλάζει την κοσμοθεωρία; Οι άνθρωποι-τυφώνες, λοιπόν, ορμάνε στη ζωή σου τόσο αναπάντεχα που δεν προλαβαίνεις να σηκώσεις τα τείχη σου για να τους απωθήσεις. Αποσυντονίζουν κάθε σου πλάνο και σου δείχνουν με τον τρόπο τους πόσο μονοδιάστατα έβλεπες τη ζωή έως τότε. Σου μαθαίνουν πως η παλέτα της ζωής είναι πολύχρωμη και πως μέσα σου κρύβονται χιλιάδες συναισθήματα που είχες αμελήσει. Σε κάνουν να αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε νέες περιπέτειες και ανοίγουν αθέατες πόρτες του μυαλού.

Όμως, το πιο σημαντικό κατόρθωμά τους είναι η στιγμή εκείνη που τραβάνε το χέρι σου, οδηγώντας σε, σε ένα μονοπάτι που όλα είναι ρόδινα και καμιά αρνητική λεπίδα δε μπορεί πια να σε διαπεράσει.. Τόσο τρομακτικό και πρωτόγνωρο συνάμα, να αφήνεσαι ελεύθερος κάπου αλλού, να χάνεις τις αναστολές σου. Πλανεμένος καθώς είσαι από τα “θέλγητρά” τους, δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει, να πάρει μια ανάσα και να αναθεωρήσει τις απόψεις που μέχρι τότε θεωρούσε δεδομένες.

Τέλος, λίγο πριν σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα σου υπενθυμίζουν κάτι που μέχρι τότε έβαζες σε δεύτερη μοίρα. Το πόσο ξεχωριστός και όμορφος είσαι με όλες τις δυνατές έννοιες της λέξης.
Βλέπεις, τα άτομα αυτά έχουν αποδεχτεί, αγαπήσει και συνειδητοποιήσει ποιοι είναι με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να απομυζήσουν τις ελάχιστες σταγόνες καλών συναισθημάτων που διαθέτεις. Αντιθέτως, έχουν την ικανότητα να εκπέμπουν το θετικισμό τους και να δίνονται απλόχερα.
Με λίγα λόγια, τα άτομα αυτά έρχονται να σε ξεναγήσουν στον κόσμο σου μέσα από τη δικιά τους οπτική γωνία.


Πηγή
http://www.loveletters.gr