Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Το πρώτο σας φιλί...

Πάνε μέρες τώρα που έχει προκύψει κάτι νέο στη ζωή σου και σε γεμίζει μ᾽ ενέργεια και καλή διάθεση. Έχεις κάνει μια νέα γνωριμία κι όσο περνάτε χρόνο μαζί τόσο και η αμοιβαία έλξη αυξάνεται.

Παρ᾽ όλα αυτά οι συναντήσεις σας ως τώρα κλείνουν μ᾽ αμήχανες καληνύχτες και φαίνεται να μην έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή να πάτε ένα βήμα παραπέρα. Όσο το ένα ραντεβού ακολουθεί το άλλο, τόσο μεγαλώνει κι εσένα η προσμονή για το πρώτο φιλί που επιθυμείς να δώσετε.


Έτσι κι απόψε. Περπατάτε στο δρόμο πλάι-πλάι, μιλάτε και γελάτε. Κάτι υπάρχει, όμως, αυτή τη φορά στην ατμόσφαιρα που προμηνύει πως αυτή η βραδιά θα είναι διαφορετική. Υπάρχει ένας διάχυτος ηλεκτρισμός και είναι λες και το σύμπαν συνωμοτεί αυτά τα λεπτά που είστε μόνοι, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να έρθετε λίγο πιο κοντά.

Και να που έφτασε αυτή η ώρα που τόσο περιμένατε. Η αμηχανία της στιγμής και από τους δύο είναι αισθητή. Η σκηνή που ίσως έχετε παίξει άπειρες φορές στο μυαλό σας ως τώρα, έφτασε να γίνει πραγματικότητα.
Το πρώτο φιλί, πριν ν᾽ αγγίξετε τα χείλη σας, το δίνετε εκείνη ακριβώς τη στιγμή με το βλέμμα σας.


Έτσι όπως εστιάζετε ο ένας στα χείλη του άλλου, πλησιάζετε τα πρόσωπά σας. Με τα μάτια κλειστά ο χρόνος σταματά και οι ανάσες σας ενώνονται. Είναι λες και ζούσατε, τουλάχιστον για εκείνα τα ελάχιστα δευτερόλεπτα της αναμονής, γι᾽ αυτή τη στιγμή και μόνο!

Πόσο δύσκολο να περιγράψεις τη μαγεία του πρώτου φιλιού. Είναι λες και στερεύεις από οξυγόνο και η μόνη πηγή για να πάρεις ανάσα είναι τα χείλη του άλλου.


Είστε μόνο εσείς και η στιγμή σας. Απλά χάνεστε και οι δύο. Μπορεί το φιλί να έχει διάρκεια δευτερόλεπτα ή μόνο ένα-δυο λεπτά, αλλά εσείς το νιώθετε σαν αιώνα. Μέσα σ᾽ αυτή τη γλυκιά ζάλη του πρώτου φιλιού, είναι λες και παίζει μια μελωδία που μόνο εσείς ακούτε και νιώθεις τα πόδια σου να μην πατούν πια στο έδαφος. Αισθάνεστε μεθυσμένοι και λίγο ζαλισμένοι.



Είναι πραγματικά μαγικό το τι μπορεί να σου προκαλέσει ένα και μόνο φιλί. Σημασία, βέβαια, έχει και με ποιον το μοιράζεσαι.
Η «καληνύχτα» που λέτε αυτή τη φορά είναι πιο γλυκιά από ποτέ και σε αφήνει μ᾽ ένα συνεχές χαμόγελο.

Απόψε θα κοιμηθείς ελάχιστα και το χαμόγελό σου θα παραμείνει μέχρι και το επόμενο πρωί.
Όμως θα έχεις και μια μικρή αγωνία για το τι έπεται. Νιώθεις ένα μικρό φόβο μην τυχόν και αυτό το φιλί ήταν και το τελευταίο.


Το μαρτύριο σου θα τελειώσει με το πρώτο μήνυμα που θα σου στείλει: «Καλημέρα».
Νιώθεις πια πως όλα έχουν αρχίσει να παίρνουν το δρόμο τους.


Θα ακολουθήσουν μέρες μ᾽ εναλλαγή διάθεσης, με νευράκια μέχρι να ξαναβρεθείτε από κοντά και θα τσεκάρεις κάθε τόσο το κινητό σου για μήνυμα. Όταν θα τον καλείς αλλά δε θα απαντά, θα είσαι μέσα στην αγωνία μέχρι να σε καλέσει πίσω. Αυτά, όμως, είναι και τα πρώτα σημάδια των ερωτοχτυπημένων. Και τ᾽ αναγνωρίζεις όλα.


Το πρώτο σας φιλί ήταν μόνο η αρχή. 

Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε κάτι μοναδικό μαζί. 
Το ταξίδι προβλέπεται άκρως συναρπαστικό. 
Τα φιλιά που θ᾽ ακολουθήσουν, είτε απρόσμενα είτε μηχανικά, θα είναι εξίσου μαγικά. 
Και εύχεσαι να ακολουθήσουν πολλά ακόμα.
Και έτσι θα γίνει.