Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλη κι έντιμη δασκάλα η μοναξιά, σου λέω!

Γράφει η Λιάνα

Μεγάλη δασκάλα η μοναξιά και έντιμη. Δε σου χρυσώνει το χάπι, δε σε κοροϊδεύει. Σε διδάσκει καθημερινά πόσο υπέροχο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον κάνεις φίλο κολλητό και να τον γνωρίσεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Μη νιώθεις οίκτο για όσους διάλεξαν να ζουν έτσι. Δε γεμίζουν όλων οι καρδιές με ανούσιες παρέες και άγνωστους δήθεν φίλους.
Υπάρχουν στιγμές που η μοναξιά είναι συνειδητή απόφαση και ανάγκη. Είναι λύτρωση από πολλά χρόνια προσποίησης, είναι απελευθέρωση από δεκάδες πρέπει.

Θέλει δύναμη και τσαγανό η μοναξιά. Θέλει περηφάνια και πλήρη αποδοχή του εγώ. Μπαίνεις σ’ αυτή και καταλαβαίνεις μαγικά, πως δε χρειάζεται μόνιμα ένα στήριγμα για τα δύσκολα. Είναι σα να βάζεις κάθε πρωί τον εαυτό σου απέναντι σου και να γίνεστε ένα.

Απολαμβάνεις την ησυχία ενός άδειου δωματίου χωρίς φόβους και δεύτερες σκέψεις, μαθαίνεις να παλεύεις πιο δυνατά, πιο σκληρά και κάθε μικρή σου νίκη στη ζωή, σου χαρίζει την πολυπόθητη για πολλούς γαλήνη. Γιατί είναι κέρδος δικό σου και μόνο.

Και μη φανταστείς ποτέ, ότι ο άνθρωπος που έκανε τρόπο ζωής του τη μοναξιά είναι μυστήριος ή τρελλός. Απλά έχει το θάρρος να αποδέχεται τη διαφορετικότητα του και πορεύεται ευχαριστημένος μέσα σ’ αυτή.

Κι αν ποτέ στο δρόμο σου συναντήσεις κάποιον τέτοιον άνθρωπο, που δεν έχει ανάγκη να γελάει δυνατά για να τραβήξει την προσοχή, δε χρησιμοποιεί εξεζητημένες εκφράσεις για να εντυπωσιάσει, απλά ακούει και συμμετέχει ήρεμα σε κάποια συζήτηση, προσπάθησε να τον πλησιάσεις.

Αν καταφέρεις να δεχτείς την ιδιαιτερότητα του και μπεις στο μυαλό του, είναι βέβαιο πως θα κερδίσεις στιγμές αλήθειας.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, επειδή έχουν κερδίσει με κόπο τη ψυχή τους, όταν και αν αποφασίσουν να μοιραστούν το μέσα τους με κάποιον, θα το κάνουν με όλο τους το είναι. Κι αυτό είναι πολύτιμο δώρο σε μια εποχή γεμάτη ταλαιπωρημένα συναισθήματα, ατελείς σχέσεις και ημίμετρα.

Γι αυτό σου λέω, όταν στα μάτια κάποιου δεις να καθρεφτίζεται η ψυχή του, κράτα τον κοντά σου με κάθε τρόπο. Θα σε μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου τόσο δυνατά, τόσο διαφορετικά, που ίσως την επόμενη φορά που θα περπατήσεις σε έναν άδειο δρόμο μόνος σου, θα αισθανθείς πως έχεις δίπλα σου την καλύτερη παρέα : ΕΣΕΝΑ !


Πηγή
http://www.loveletters.gr