Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

4 Μύθοι ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις!

Από τη DimitraTr

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα life hacks και tips ομορφιάς κυκλοφορούν στα social media. Φυσικά πολλά από αυτά όντως ισχύουν και μπορούν να σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Όμως πολλά είναι ψέματα και έχουν στόχο απλώς να κερδίσουν προβολές και likes. Πολλές φορές οι συμβουλές που προτείνονται δεν αποτυπώνονται από ειδικούς στην ομορφιά και δεν είναι καν τεσταρισμένες. Έτσι, εσύ και πολλές άλλες γυναίκες παραπληροφορούνται και δε γνωρίζουν εν τέλει τι είναι καλό και τι κακό για εκείνες.

Κυκλοφορούν λοιπόν πολλοί μύθοι σχετικά με θέματα ομορφιάς που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να ξέρει για να αποφύγει. Εδώ θα βρεις 4 από αυτούς τους μύθους αλλά και ποια τελικά είναι η αλήθεια!

Μύθοι ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις!

1. Όσο πιο συχνά κόβεις τα μαλλιά σου τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν




Αν έχεις ψάξει και εσύ τρόπους να μεγαλώσουν γρήγορα τα μαλλιά σου σίγουρα θα έχεις έρθει αντιμέτωπη με αυτόν τον μύθο. Τα μαλλιά σου μεγαλώνουν από τη ρίζα επομένως όσο και να τα κόψεις αυτά δε θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Σίγουρα με ένα κούρεμα θα μειωθεί η ψαλίδα και θα φαίνονται πιο υγιή μα δε θα επιταχύνεις έτσι τη διαδικασία. Για να μεγαλώσουν λοιπόν τα μαλλιά σου πρέπει να ασχοληθείς και να περιποιηθείς τη ρίζα των μαλλιών σου με τις κατάλληλες κρέμες, λάδια ή θεραπείες. Έχε υπόψη ότι παίζει πολύ ρόλο και η διατροφή σου!

2. Δε χρειάζεται να πλένεις συχνά τα πινέλα μακιγιάζ σου αν τα χρησιμοποιείς μόνο εσύ



Τα πινέλα σου χρειάζονται καθάρισμα ακόμα κι αν τα χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Καθάριζε τα πινέλα σου τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα καθώς μαζεύονται πολλά μικρόβια που στη συνέχεια μεταφέρονται στο δέρμα σου. Ιδανικά καθάριζε τα μετά από κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς. Σημαντικό είναι και το στέγνωμα γιατί όταν έχουν υγρασία είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Χρησιμοποίησε σαπούνι και άφθονο νερό έως ότου να ξεπλυθούν πολύ καλά. Μετά ακούμπησε τα σε ένα κομμάτι χαρτί τοποθετώντας τα σε οριζόντια θέση για να στεγνώσουν μόνα τους.

3. Το μακιγιάζ σου κάνει κακό



Πολλοί πιστεύουν ότι το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει ακμή, σπυράκια, ρυτίδες ή ξηροδερμία. Η αλήθεια είναι ότι αυτά μπορούν να προκληθούν στο δέρμα σου από άλλους παράγοντες πολύ πιο εύκολα όπως είναι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διατροφή σου ή το άγχος που μπορεί να έχεις. Έτσι κι αλλιώς θα έχεις παρατηρήσει ότι οι επαγγελματίες make up artists έχουν πολύ υγιές και λαμπερό δέρμα. Και δεν είναι τυχαίο. Το μακιγιάζ δεν επιβαρύνει το δέρμα σου εφόσον τηρείς κάποιους κανόνες. Συγκεκριμένα πρέπει απλά να αγοράζεις καλά προϊόντα, να τηρείς τις ημερομηνίες λήξης τους, να ξεβάφεσαι καλά, να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου και να ενυδατώνεσαι σωστά.

4. Τα ξεβαφτικά μαντηλάκια αρκούν



Το να ξεβαφτείς είναι σίγουρα ένα από τα πιο βαρετά πράγματα και τα ξεβαφτικά μαντηλάκια στο κάνουν λίγο πιο εύκολο. Είναι αρκετά όμως; Μάλλον όχι. Τα μαντηλάκια είναι χρήσιμα μόνο ως πρώτο βήμα όταν ξεβάφεσαι. Στη πραγματικότητα δε καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα σου αλλά μεταφέρουν τις βρομιές και τα νεκρά κύτταρα σε όλο σου το πρόσωπο. Για σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικό αφρό ή gel καθαρισμού από το μακιγιάζ και στη συνέχεια να πλύνεις το πρόσωπο σου με σαπούνι. Καλό θα ήταν να έχεις και ειδικό προϊόν καθαρισμού για τα μάτια καθώς μπορεί να ερεθιστούν ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο πρόσωπο σου. Φρόντισε να χρησιμοποιείς άφθονο νερό, να ξεπλυθείς καλά και να ενυδατωθείς καλά αφού τελειώσεις!

Πηγή
https://www.ediva.gr