Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Και ο Έλληνας…φοβέρα θέλει

Γράφει η Εύη Χαρακιανάκη

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε στο διάγγελμα του, ολική απαγόρευση κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του covid-19. Η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Έλληνας το διάστημα που πέρασε θα βρισκόταν οπουδήποτε αλλού εκτός στο σπίτι του: Σε παιδικές χαρές, πλατείες, παραλίες και χωριά.

Αξίζει να πούμε όμως ότι αρκετοί Έλληνες τόσο καιρό υπάκουαν στα νέα μέτρα προστασίας, χωρίς να χρειαστεί να έρθει ο αστυνομικός με τον «βούρδουλα» να βάλει τη τάξη. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν συνειδητοποιημένοι σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης και πως έπρεπε να συμπεριφερθούν. Έμεναν σπίτι, ξεπορτίζοντας μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες τους.

Με εξαίρεση αυτούς λοιπόν, η πλειοψηφία των Ελλήνων χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που θα πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και θα αγοράζουν όλα τα αντισηπτικά και τα χαρτιά υγείας, σαν να πρόκειται για το τέλος του κόσμου. Αυτός ο Έλληνας θα αγοράσει 15 αντισηπτικά παρόλο που στο σπίτι του μένουν μόνο 2 άτομα και δεν θα ιδρώσει το αυτί του αν οι επόμενοι πελάτες του σούπερ μάρκετ το μόνο που θα βρουν είναι άδεια ράφια.Όλες του οι πράξεις είναι βουτηγμένες στην υπερβολή και το «εγώ» είναι η αγαπημένη του λέξη.

Η δεύτερη κατηγορία είναι αν μη τι άλλο, ο Έλληνας που αδιαφορεί για όλους και για όλα.Είναι ο Έλληνας που ζει σε ένα δικό του κόσμο, και έχει το εξής σκεπτικό:«Αφού είμαι 30 χρόνων, δεν κινδυνεύω από τον κορονοϊό. Άρα θα βγαίνω όσο θέλω και αν κολλήσω κάποιο άτομο ευπαθούς ομάδας δεν με απασχολεί, αφού θα είμαι εγώ καλά.» Αυτό το άτομο ευπαθούς ομάδας που θα κολλήσει μπορεί να είναι ο παππούς σου, ο αδερφός σου που έχει διαβήτη ή η γιαγιά σου που έχει αναπνευστικά προβλήματα. Εκείνον όμως δεν τον ενδιαφέρει. Και γιατί να τον ενδιαφέρει άλλωστε; Αφού ο εγωισμός έχει ριζώσει καλά μέσα στο μυαλό του και δεν υπάρχει ούτε μια δόση ανθρωπιάς.

θα στερηθούμε τη διασκέδαση και τις βόλτες για λίγο διάστημα, αλλά θα έχουμε αρκετό χρόνο να τις ευχαριστηθούμε αργότερα, τώρα προέχει η υγεία όλων μας.Θα το πούμε για ακόμη μια φορά γιατί μάλλον δεν το εμπεδώσαμε όλοι: Μένουμε σπίτι. Μια τόσο απλή φράση, δύο λέξεις μόνο. Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθούμε;
Πηγή
http://www.sporfm.gr