Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

5 Τροφές για να διατηρήσεις τη σιλουέτα ενώ μένεις σπίτι!

Από τη tzinav

Τώρα που περνάς πολλές ώρες στο σπίτι είναι λογικό το μυαλό σου να είναι συχνά στο φαγητό. Έτσι, εύλογα γεννάται ο φόβος ότι μπορεί το διάστημα αυτό να πάρεις κιλά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές που είναι ιδανικές αν θέλεις να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να μην ξεφύγει από τα φυσιολογικά το βάρος σου.

Με μερικές σωστές επιλογές ένα σώμα χωρίς περιττά κιλά δεν είναι ουτοπία. Δες λοιπόν ποιες είναι οι 5 καλύτερες τροφές για να διατηρήσεις τη σιλουέτα ενώ μένεις σπίτι!

5 Τροφές που θα βοηθήσουν να διατηρήσεις το βάρος σου!


1. Φασόλια



Τα φασόλια είναι μια ιδανική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Οι ίνες και το άμυλο που περιέχουν τα φασόλια δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν το τσιμπολόγημα. Επίσης, υπάρχουν τόσα είδη φασολιών που δύσκολα θα βαρεθείς να τα τρως: λευκά φασόλια, μαυρομάτικα, γίγαντες, κόκκινα φασόλια. Κατανάλωσε τα σε σούπα, σαλάτα, συνοδευτικό ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο φανταστείς και θα έχεις κάνει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή.

2. Αυγά





Τα αυγά αποτελούν ιδανική επιλογή για πρωινό αφού σε χορταίνουν με λίγες μόνο θερμίδες. Αντί να καταφεύγεις λοιπόν σε θερμιδοφόρες επιλογές, όπως μια τυρόπιτα ή μια μπουγάτσα, μπορείς εύκολα, με δύο βραστά αυγά ή μια ομελέτα να καλύψεις τις ανάγκες σου. Αν υπάρχει πρόβλημα χοληστερίνης, προτίμησε μια ομελέτα μόνο με ασπράδια.

3. Σολομός



Ο σολομός είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα αν είσαι λάτρης των ψαριών και της υγιεινής διατροφής. Κι αυτό γιατί είναι ένα ψάρι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά. Μη σε προβληματίζουν λοιπόν τα λιπαρά του αφού μόνο καλό κάνουν. Ταυτόχρονα, είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και δεν περιέχει υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά. Έτσι, σε χορταίνει με λίγες θερμίδες και με πολλά οφέλη στην υγεία σου.

4. Γιαούρτι



Το γιαούρτι που ευτυχώς οι περισσότερες από εμάς έχουμε στην καθημερινή διατροφή μας, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, η οποία ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού. Έτσι, μειώνει τις λιγούρες! Ακόμα, είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και βιταμινών, στοιχεία απαραίτητα για την υγεία των οστών κι όχι μόνο. Η υψηλή διατροφική του αξία λοιπόν το καθιστά ένα ιδανικό πρωινό, σνακ ή βραδινό.

5. Ξηροί καρποί



Οι ξηροί καρποί είναι εθιστικοί. Ευτυχώς όμως είναι και μια υγιεινή επιλογή αφού είναι πλούσιοι σε ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Με απλά λόγια, οι ξηροί καρποί σε χορταίνουν γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα. Περιορίσου λοιπόν σε μια χούφτα αμύγδαλα, κάσιους ή φιστίκι που έχει περίπου 150 θερμίδες.

Πηγή
https://www.ediva.gr