Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Οι υγιεινές συνήθειες των γυναικών μετά τα 40

Μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που νιώθουν καταπληκτικά με τον εαυτό τους και η ηλικία είναι απλά θέμα ταυτότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έστω και πολύ μικρές αλλαγές στο σώμα ή στην ψυχολογία σας με το πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο είναι στο χέρι σας να διατηρηθείτε για πάντα νέες με απλά πράγματα μέσα στην καθημερινότητα που δεν θέλουν κόπο… αλλά τρόπο.

Να τρώτε πρωινό. 
Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται κατά 2% κάθε δεκαετία, επομένως το πρωινό είναι απαραίτητο. Γιατί; Ο μεταβολισμός δουλεύει καλύτερα το πρωί, οπότε το πρωινό γίνεται το βασικό καύσιμο της ημέρας. Έρευνες εξάλλου έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να τρώνε πρωινό χάνουν περισσότερο βάρος και διατηρούνται στα ίδια κιλά πιο εύκολα από εκείνες που τρέφονται με λιγότερους υδατάνθρακες αλλά τρώνε ελάχιστο πρωινό.

Γυμναστείτε. 
Μόνο μισή ώρα την ημέρα δίνει στο μεταβολισμό την εκκίνηση που χρειάζεται. Οποιαδήποτε άσκηση μετρά και δεν χρειάζεται να γραφτείτε στο γυμναστήριο για να δείτε αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη D και το ασβέστιο. 
Η διατήρηση των δυνατών οστών δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική. Οι τροφές όπως το γάλα και ο σολομός σας δίνουν ασβέστιο και βιταμίνη D.

Διαχειριστείτε το άγχος. 
Όσο περισσότερο στρες συσσωρεύεται μέσα σας, τόσο περισσότερα οργανικά και δερματικά προβλήματα θα προκύψουν. Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει πρόωρη γήρανση. Υπάρχουν τόσες τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν και να τις κάνετε μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Δοκιμάστε κάτι νέο. 
Ο χορός ως χόμπι είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος άσκησης και εκτόνωσης. Ποτέ δεν είναι αργά για να το δοκιμάσετε.

Μην χάνεστε με τους φίλους σας. 
Όχι απλά ελαττώνεται το άγχος και χαλαρώνετε, αλλά έρευνες δείχνουν ότι μία καλή κοινωνική ζωή σημαίνει και μικρότερο ρίσκο σε διαβήτη, εγκεφαλικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πηγή
https://www.vita.gr