Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ποιες τροφές επιβαρύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας σας;

Ξεχάστε τις ενέσεις και τις αντιγηραντικές κρέμες και πετάξτε από την κουζίνα σας τις παρακάτω παρακάτω τροφές που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας σας.

1 Ενεργειακά ποτά
Είναι πλούσια σε ζάχαρη, η οποία μπορεί να προκαλέσει φθορές στα δόντια και να τα κάνει πιο επιρρεπή σε λεκέδες, κάνοντας έτσι το χαμόγελό σας να δείχνει πιο γηραιό. Επιπλέον, η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε καφεΐνη και νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

2 Επεξεργασμένα κρέατα
Τα συντηρητικά που περιέχουν τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και το σαλάμι, μπορούν να απελευθερώσουν ελεύθερες ρίζες μέσα στο σώμα, οι οποίες οδηγούν στην οξείδωση των κυττάρων και του DNA και ακόμη και σε καρκίνο.


3 Ζάχαρη
Προκαλεί φλεγμονή, η οποία αποτρέπει το δέρμα σου να είναι καθαρό και νεανικό. Βλάπτει επίσης το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρεί το δέρμα απαλό και ελαστικό.

4 Κοκτέιλ
Όταν η απλή ζάχαρη καταναλώνεται σε περίσσεια, τα μόρια σακχάρου συνδυάζονται με πρωτεΐνες στο σώμα και σχηματίζουν ενώσεις που μπορούν να βλάψουν το κολλαγόνο του δέρματος.

5 Αλκοόλ
Το αλκοόλ αποστερεί το σώμα της βιταμίνης Α, ενός αντιοξειδωτικού που είναι απαραίτητο για την ανανέωση των κυττάρων και τον κύκλο εργασιών, ενώ παράλληλα το αφυδατώνει.

6 Αλάτι
Προκαλεί κατακράτηση υγρών και αίσθηση φουσκώματος, ενώ παράλληλα αφυδατώνει τον οργανισμό.

7 Τρανς λιπαρά
Μπορούν μέχρι και να κάνουν την επιδερμίδα μας πιο ευάλωτη σε UV φθορά. Και όλοι ξέρουμε πως αυτό συνεπάγεται κακή όψη της επιδερμίδας και ρυτίδες.

Πηγή
http://omorfamystika.gr