Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Το πιο εθιστικό ναρκωτικό, είναι ο έρωτας...

Γράφει η Μαρία Κουτσοπετάλου

Με ρωτάνε συνέχεια, τι είναι ο ερωτάς για εμένα.
Ο ερωτάς, φιλέ μου, είναι ένα είδος ναρκωτικού, που ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να εθιστεί σε αυτό. Αυτό το ναρκωτικό είναι τόσο ισχυρό, που δεν ξέρεις ακριβώς τι κατάληξη θα έχει. 

Ναι, καλέ μου, ναρκωτικό είναι ο έρωτας, διότι σε κάνει από την μια στιγμή στην άλλη να πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, να κάνεις όνειρα και σχέδια για ένα κοινό μέλλον, να πετάς στα σύννεφα χωρίς να σε νοιάζει σε πιο ύψος βρίσκεσαι και να ζεις το πιο όμορφο ονειρικό παραμύθι. 

Άλλες φορές, όμως, σε κάνει να κυλιέσαι στα πατώματα, είτε από πόνο είτε από φόβο. Φοβάσαι μήπως όλα αυτά χαθούν ξαφνικά και τότε το παραμύθι σου αρχίζει να μεταμορφώνεται σε έναν μεγάλο εφιάλτη.
Ο έρωτας έχει ξεκινήσει να σου παίρνει το μυαλό και δεν σε αφήνει να δουλέψεις, να συγκεντρωθείς, να σκεφτείς οτιδήποτε άλλον πλην από εκείνη. 

Εξάλλου ξεκινάει ακριβώς όπως η χρήση των ναρκωτικών, δηλαδή σου δείχνει τον πρώτο καιρό την όμορφη πλευρά του και προχωρώντας σου βγάζει ένα τα κουσούρια.

Να ξέρεις απλώς κάτι, το να εθιστείς σε αυτόν είναι το μόνο εύκολο. Εξάλλου γίνεται, πριν καλά το πάρεις χαμπάρι. Πρόσεξε όμως, η υπερβολική δόση μπορεί να σε σκοτώσει. Ο δρόμος της αποτοξίνωσης είναι μονόδρομος, καθώς όλος αυτός ο έρωτας θα πρέπει να κοπεί μαχαίρι, γιατί αλλιώς θα ξανακυλήσεις. 

Αν και νομίζω, πως είναι το μοναδικό ναρκωτικό, που όσο και αν μας πονέσει, θα το ξαναδοκιμάσουμε όταν θα μας ξαναβρεί, διότι δεν μπορούμε να ζήσουμε στιγμή χωρίς αυτόν .
Πηγή
http://www.loveletters.gr