Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το θέμα είναι να ζεις.. όχι απλά να επιβιώνεις

Γράφει ο Χρήστος Κορφοξυλιώτης

Βροχερές μέρες, ηλιόλουστες μέρες. Ο καιρός είναι μπερδεμένος, όπως και εμείς οι άνθρωποι. Αλλάζει ανάλογα με τις διαθέσεις του, μια ήλιος, μια χιόνι, μια βροχή. Άρα σαν και εμάς, μια γελάμε, μια πέφτουμε σε κατάθλιψη και μια κλαίμε.

Χειμώνας είναι, αλλά θα τελειώσει και θα έρθει η άνοιξη. Μετά οι υπόλοιπες εποχές. Το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε παράλληλα και ας πέφτουμε σε χαμηλή διάθεση, να μπορούμε να μην χαλιόμαστε, άλλα να σκεφτόμαστε θετικά. Με θετική σκέψη θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα αν όχι πάλι χαμογέλα, θα έρθουν άλλα νέα πράγματα. 

Αν βρίζουμε ή αναθεματίζουμε την τύχη μας, όλα πάνε προς το κακό. Βάλε την πανοπλία σου και βγες έξω στον κόσμο, είτε από μια οθόνη, είτε μια βόλτα. Αν δεν είσαι έτοιμος, κάτσε να ξαποστάσεις, ο εσωτερικός διάλογος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Θα σου δώσει πολλά και θα δώσεις προς άλλους.

Προσπάθησε να αποφύγεις ότι σε χαλάει και ότι δεν σου προσφέρει κάτι. Κάνε τα καθημερινά σου, κάνε έρωτα, φιλίες, δημιουργικά πράγματα, το χόμπι σου και ό,τι σε ευχαριστεί.

Οι 4 εποχές αντικατοπτρίζουν εσένα σαν χαρακτήρα και δεν σε διαμορφώνουν. Κάνε ένα πείραμα. Ρώτα τον κόσμο τριγύρω σου ποια εποχή τους αρέσει. Συνήθως λένε καλοκαίρι, κάποιοι λίγοι χειμώνα και σπάνια άνοιξη ή φθινόπωρο. 

Εσύ κάνε το ανάποδο στον εαυτό σου, κράτα από κάθε εποχή τα καλά της. Π.χ. τον χειμώνα σε όλους αρέσουν τα χειμερινά σπορ, η βόλτα στην βροχή, το χουχούλιασμα στην κουβέρτα με ζεστό ρόφημα. Το καλοκαίρι το μαύρισμα, τα μπάνια στην θάλασσα. Την άνοιξη βόλτες με ποδήλατο, “μάζεμα ωραίων μυρωδιών” και το φθινόπωρο μαζευόμαστε από τις διακοπές, κάνουμε απολογισμό για το τι έγινε και τι θέλουμε να γίνει.
Υπάρχουν και οι γιορτές της κάθε εποχής. Εκεί πάλι όλοι δείχνουν τον χαρακτήρα τους με την επιλογή που κάνουν. Τις περιμένουν σαν τα μικρά παιδιά, που περιμένουν τον Αϊ Βασίλη, να ντυθούν τις αποκριές, να τσουγκρίσουν αυγά το Πάσχα, την καθαρά Δευτέρα να πετάξουν χαρταετό και ούτω καθεξής.

Μην επιλέγεις, αλλά ζήσε τα πάντα χωρίς μέτρο και φόβο. Μόνο με τους σωστούς κανόνες που σε διέπουν και ότι δεν θέλουν να σου κάνουν. Ερωτεύσου ή μην ερωτευτείς, αν δεν θέλεις. Το θέμα είναι να ζεις και να αναπνέεις νιώθοντας ζωντανός και μην φυτοζωείς εις βάρος κάποιον. Η Ζωή είναι τρία γράμματα, άλλα η ουσία δεν περιορίζεται σε αυτήν την λέξη, αλλά στο πώς την ζεις, στο πώς υπάρχεις και στα χρόνια που θα φτάσεις.

Πηγή
http://www.loveletters.gr