Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Λευκά δόντια: 7 συμβουλές για να τα προστατέψετε από τις χρωστικές του καφέ

Η κατανάλωση του καφέ, αν και είναι από τις πιο δημοφιλείς συνήθειες παγκοσμίως, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την υγεία των δοντιών.
Οι χρωστικές που περιέχει ο καφές και άλλα σκουρόχρωμα ποτά, όπως είναι το τσάι και το κόκκινο κρασί, εισέρχονται στα δόντια μέσω των ρωγμών που αυτά έχουν, προκαλώντας βλάβες.
Εάν δεν αντιμετωπιστούν, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε σκούρα και κίτρινα στίγματα, δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, που κρύβει κινδύνους για την υγεία των δοντιών.

Δείτε 7 συμβουλές για να προστατέψετε την υγεία των δοντιών σας από τις χρωστικές του καφέ.

Όσο περισσότερο καφέ πίνετε και καθυστερείτε να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε τα δόντια σας μετά την κατανάλωση, τόσο περισσότερο μένουν οι λεκέδες επάνω στο σμάλτο, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά.

Το σωστό βούρτσισμα σε συνδυασμό με την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο, μειώνει τον κίνδυνο πλάκας και διατηρεί την υγεία των δοντιών.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά στοματικό νήμα. Είναι μια συνήθεια που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και ωφελεί σημαντικά τη στοματική υγεία. Το νήμα εισχωρεί βαθιά και απομακρύνει την πλάκα, που συσσωρεύεται μεταξύ των δοντιών και ευνοεί τον χρωματισμό των δοντιών.

Όσο λιγότερη ποσότητα καφέ αγγίζει τα δόντια σας, τόσο λιγότερη ζημιά θα προκαλέσει, γι’ αυτό, εάν είναι δυνατόν, πίνετε τον κρύο καφέ με το καλαμάκι.

Μια γουλιά νερό μπορεί να ξεπλύνει γρήγορα τον καφέ από την επιφάνεια των δοντιών, προτού οι χρωστικές αρχίζουν και εισχωρούν στα δόντια.

Αφού απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα, μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Αυτή η συνήθεια θα καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος, ενώ το σάλιο θα απομακρύνει και τις χρωστικές ουσίες από τα δόντια, μειώνοντας τον κίνδυνο βλάβης.

Πιείτε γρήγορα τον καφέ, ώστε να μειώσετε τον χρόνο που εκτίθενται τα δόντια σας στις χρωστικές του ουσίες.

Πηγή
https://www.cretalive.gr