Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτό που μετράει στη σχέση δεν είναι η εμφάνιση, αλλά η ψυχή

Γράφει η Στέλλα Σαλέπη

Κεραυνοβόλος έρωτας: Δύο λέξεις, χιλιάδες συναισθήματα. Είναι η εικόνα που σχηματίζεις σε τρία δευτερόλεπτα για τον άνθρωπο που μόλις είδες, που μίλησες μαζί του μόνο ένα λεπτό ή και καθόλου. Αυτό το συναίσθημα που σε διαπερνά και χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου. Αυτό το συναίσθημα της γνωριμίας, που δεν θέλεις να μείνεις στην γνωριμία.

Θέλεις να μάθεις τα πάντα για τον άλλον. Ακόμα και πως πίνει τον καφέ του. Θέλεις να του αποδείξεις ότι δεν σε ενδιαφέρει μόνο ο τρόπος που προχωράει, ο τρόπος που σου χαμογελάει. Θέλεις να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά, ποιος είναι και τι κρύβει. Τι έχει ζήσει και τι θέλει να ζήσει. Θέλεις να μάθεις τι κρύψει η ψυχή του, ποια είναι τα θέλω του.

Γιατί στην τελική το μόνο που σε κερδίζει είναι η ψυχή. Δεν σε ενδιαφέρει τόσο πως θα ντυθεί, αλλά το πώς θα σου φερθεί. Το αν έχει ευγενική ψυχή, τον τρόπο που σου χαμογελάει που σου συμπεριφέρεται. Το να είναι άνθρωπος κυρίως. Η ψυχή είναι αυτή που σε κρατάει και όχι η εξωτερική εμφάνιση. Η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που σε κρατάει πάντα. Ο χαρακτήρας αλλά και η συμπεριφορά. Οι αξίες που έχει σαν άνθρωπος. Η εσωτερική ομορφιά που τον κάνει όμορφο σαν άνθρωπο. Και πίστεψε με, δεν αναζητούν όλοι τον εσωτερική ομορφιά.
Πηγή
http://www.loveletters.gr