Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα “κλικ” κι η ζωή ξεκινά από την αρχή!

Γράφει η Μοσχούλα Σολάκη

Στη ζωή τελικά όλα είναι ένα «κλικ» μακριά.
Μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μας χωρίζει απ’ το οτιδήποτε. Ένα «τσακ» βρισκόμαστε από την αφετηρία ή την παραίτηση, απ’ τα πυροτεχνήματα της χαράς ή το μεγάλο «μπαμ» της έκρηξης. Όσα φέρνει η στιγμή, δε τα φέρνει ο χρόνος όλος.
Μερικά δευτερόλεπτα είναι αρκετά για ν’ αλλάξουν την κοσμοθεωρία σου, τη γνώμη σου για έναν άνθρωπο, τον τρόπο που κοιτάζεις ένα ζευγάρι μάτια, την αίσθηση που σου δημιουργεί ξαφνικά ένα τοπίο και γενικώς τα πάντα γύρω σου.
Είναι αυτό το περίεργο «κλικάρισμα» που ανοίγει διάπλατα την κερκόπορτα των συναισθημάτων και την πύλη των αισθήσεων. Υπερδιέγερση, έξαρση, έξαψη, ξεσηκωμός…
Ανατριχίλα διακατέχει το κορμί σου, οι παλμοί της καρδιάς σου ολοένα και αυξάνουν, νιώθεις το στομάχι σου ν’ ανακατεύεται, ένας κόμπος ανεβαίνει στο λαιμό σου, όλα προμηνύουν πως κάτι επρόκειτο ν’ αλλάξει ριζικά.

Κάτι νέο ετοιμάζεται να εισέλθει στον μικρόκοσμο σου. Για έναν λόγο περίεργο το ένστικτο μας αντιλαμβάνεται και μέσω του σώματος μας, δίνει σημάδια που πολλές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε ή αγνοούμε επειδή δε μας συμφέρει.
Λες και το είναι μας, μας φωνάζει: «Έρχεται εισβολέας, έρχεται ανατροπή, το νου σου».
Αλάνθαστο ένστικτο φίλε, αν του δίναμε την πρέπουσα σημασία, ίσως και να είχαμε γλιτώσει από πολλές κακοτοπιές στο παρελθόν. Αλλά βλέπεις δεν ακούμε, δε μας βολεύει , μας χαλάει τα σχέδια!

Είναι κι αυτά τα «κλικ» πολύ άτιμα, δε σε ρωτάνε βλέπεις , σου ‘ρχονται από το πουθενά και άντε τρέχα μετά να μαζέψεις τ’ ασυμμάζευτα! Μέσα σ’ ένα λεπτό, η ζημιά είναι αρκετή για να γίνει. Ένα βλέμμα είναι ικανό να σου κάψει τα σωθικά. Κάπως έτσι μπλέκεται η γη και ο ουρανός.
Κάπως έτσι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες έρχονται σ’ επαφή. Μία συνάντηση αναπάντεχη και πέρα για πέρα καρμική λαμβάνει χώρα, δυο ψυχές δεμένες με μια κόκκινη κλωστή στο χέρι, δεσμεύονται στο βωμό της αιωνιότητας.
Τίποτα δεν θα είναι ξανά, όπως ήταν..
Ένα «κλικ» θα τους δέσει χειροπόδαρα, μόλις ο δείκτης του ρολογιού δείξει την «κατάλληλη» για εκείνο ώρα, η οποία πολλές φορές φαντάζει για κείνους εξαιρετικά «ακατάλληλη», δεν παύει όμως να είναι η δική τους ώρα!
Πόσο έτοιμος είσαι για το «κλικ», που σε περιμένει στη γωνία;
Μη το ζορίζεις τζάμπα! Θα σε πιάσει εξ απήνης.


Πηγή
http://www.loveletters.gr