Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τι δεν πρέπει να βάζετε στο πρόσωπό σας για να είναι υγιές

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε στο πρόσωπό σας!

1 Χυμός λεμονιού

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να απλώσετε χυμό λεμονιού απευθείας στην επιδερμίδα σαν τονωτική λοσιόν, για την καταπολέμηση της ακμής ή την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να αλλάξει το pH της επιδερμίδας σας, να καταστρέψει την ευαίσθητη εξωτερική στοιβάδα της και να προκαλέσει τσούξιμο, ερεθισμό, ακόμη και σημάδια στο δέρμα. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, που συνεπάγεται ότι μπορεί να πάθετε πιο εύκολα έγκαυμα.

2 Οινόπνευμα

Εάν έχετε λιπαρό ή μεικτό δέρμα, ίσως θεωρείτε ότι να η χρήση οινοπνεύματος μπορεί να αφαιρέσει την λιπαρότητα και να ξηράνει τα σπυράκια. Πρόκειται ωστόσο για μια πολύ βάρβαρη διαδικασία για την επιδερμίδα. Το τρίψιμο με αλκοόλ αφαιρεί τα απαραίτητα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που σχηματίζουν την προστατευτική στοιβάδα και καθιστούν το δέρμα σας ευάλωτο σε επικίνδυνους εξωτερικούς παράγοντες και φλεγμονή.

3 Λακ

Λένε ότι η λακ σταθεροποιεί το μακιγιάζ. Λάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αφυδατώσετε την επιδερμίδα σας, αν είσαστε από τις τυχερές, ή να την ερεθίσετε σοβαρά.

4 Serum μαλλιών

Η λέξη serum (ορός) δεν αρκεί. Πρέπει να είναι προσώπου. Έχει διαφορά.

5 Σαμπουάν μαλλιών
Αν δεν θέλετε να ξεφλουδίζει η επιδερμίδα σας καλό είναι να μην πλένετε το πρόσωπό σας με σαμπουάν!

6 Λοσιόν σώματος

Μπορεί να χρειαζόμαστε άλλη κρέμα για τις φτέρνες, άλλη για το σώμα, άλλη για τα χέρια, άλλη για το πρόσωπο, άλλη για τα μαλλιά. Όμως το πρόσωπο δεν θέλει πολλά αρωματικά.

7 Μαγιονέζα

Στο ψωμί, στο hot dog, στα μακαρόνια ναι, αλλά όχι στο πρόσωπό σας. Μπορεί κάποιες DIY μάσκες μαλλιών να θεωρούν πως κάνει καλό αλλά στο πρόσωπο δεν κάνει. Είναι πολύ όξινη και κλείνει τους πόρους, άρα φράζει άρα δεν αναπνέει.

8 Κανέλα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν εφαρμόσει μάσκα με μέλι και κανέλα, υπέφεραν από ερεθισμό και αίσθημα καύσου. Όπως συμβαίνει με τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, η κανέλα μπορεί να μεταβάλει το pH του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε ερεθισμό.

Το μυστικό

Να θυμάστε ότι αν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, η ξηροδερμία κοκ., μόνο ο δερματολόγος μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά τη σχετική διάγνωση.

Πηγή
http://omorfamystika.gr