Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Αυτά τα 10 αντικείμενα είναι γεμάτα μικρόβια

Πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας αφού τα αγγίξετε

Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας μας.

Oλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, καθώς έρχονται συνεχώς σε επαφή με αρκετά μικρόβια.

Το συχνό πλύσιμο των χεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκεστε, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε εσάς και τους γύρω σας.

Οι μολύνσεις μεταδίδονται από χέρι σε χέρι, από χέρι σε αντικείμενο ή από το χέρι στην τροφή. Επίσης, μεταδίδονται από τα μάτια, το στόμα και τη μύτη.

Τα μικρόβια αναπτύσσονται ταχύτατα στους χώρους όπου πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή, όπως σχολεία, ιατρεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, εστιατόρια, και γραφεία.

Στο δρόμο για την εργασία μας καθημερινά συγκεντρώνουμε εκατομμύρια μικρόβια αγγίζοντας τοίχους, χρήματα, χερούλια πόρτας, πιέζοντας τα κουμπιά του ασανσέρ.

Το γραφείο μας επίσης περιέχει ένα τεράστιο αριθμό μικροβίων. Έρευνες έχουν δείξει ότι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά είναι τα χρήματα, τα χερούλια, το πληκτρολόγιο, οι υφασμάτινες πετσέτες, το κουμπιά σε κάποιο ασανσέρ, το στιλό μας και πολλά ακόμη που σχηματίζουν μία ατελείωτη λίστα.

Το bovary.gr, παρουσιάζει τα 10 πιο βρώμικα αντικείμενα που αν τα αγγίξουμε, πρέπει αμέσως μετά να πλύνουμε τα χέρια μας:

1. Χρήματα

Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και αλλάζουν χέρια κάθε μέρα. Έχετε σκεφτεί όμως πόσοι άνθρωποι έχουν αγγίξει πριν από εσάς τα χρήματα που μόλις πήρατε στα χέρια σας;

2. Χειρολαβή του μετρό

Ολες οι επιφάνειες του μετρό είναι μολυσμένες με πλήθος μικροβίων, γι΄ αυτό ό,τι κι αν αγγίξετε πρέπει αμέσως μετά να πλύνετε τα χέρια σας.

3. Το μενού του εστιατορίου

4. Στιλό (κυρίως όταν δεν είναι δικό σας)

5. Κατοικίδια

6. Κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ


Οι οθόνες του κινητού τηλέφωνο και του τάμπλετ έχουν πολλά μικρόβια. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέι για οθόνες και ένα βαμβακερό πανάκι. Επίσης αποφεύγετε να τα παίρνετε στην τουαλέτα.

7. Η πλάκα κοπής για το κρέας

Το κρέας, λόγω της ζωικής του προελεύσεως, είναι γεμάτο με βακτήρια και μικρόβια. Ερευνες έδειξαν πως οι πλάκες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που έχει το κάθισμα τουαλέτας.

8. Η βρύση του μπάνιου

Φροντίστε να την πλένετε συχνά γιατί σκεφτείτε πως όταν πλένετε τα χέρια σας μετά πιάνετε αναγκαστικά τη βρύση για να την κλείσετε και άρα ξαναμολύνεστε.

9. Ολες οι επιφάνειες του αεροδρομίου

10. Ολες οι επιφάνειες ενός ιατρείου

Πηγή
https://www.cretalive.gr