Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Στο ταξίδι της ζωής μάτια μου μόνο οι τρελοί επιβιώνουν...

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου

Ξυπνά το πρωί και βάλε στην ένταση το αγαπημένο σου τραγούδι, αφέσου στην μελωδία και τραγούδα! Γίνε ένα με την στιγμή! Άσε την ενέργεια σου να εξαπλωθεί σαν σκόνη στον αέρα και μόλυνε με το χαμόγελο σου ότι υπάρχει γύρω σου. Χόρεψε και φώναξε δυνατά ένα ευχαριστώ και μια συγνώμη.
Δυο λέξεις αρκούν για να αλλάξεις τους κανόνες. Το χρωστάς στον εαυτό σου. Το μεγαλύτερο σου έγκλημα είναι πως ξέχασες να το κάνεις και πρέπει να επανορθώσεις για σένα!

Άσε το μελόδραμα για άλλο επεισόδιο. Δεν χρωστάς τίποτα και σε κανένα, ούτε σου χρωστάνε. Τα λάθη, οι εμπειρίες είναι για να γίνονται γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει ανάπτυξη. 

Γι’ αυτό που είσαι σήμερα να είσαι πολύ περήφανος και ευγνώμων. Κανένας δεν περπάτησε με τα παπούτσια σου για να έχει το δικαίωμα να σε κρίνει ή να σε επηρεάσει, εκτός και αν του το δώσεις. Κοίτα μόνο μέρα παρά μέρα να μεταμορφώνεσαι σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αυτή είναι η μόνη υποχρέωση που έχεις.
Πες στον εαυτό σου μια συγνώμη για όσες φορές τον άφησες εκτεθειμένο σε καταστάσεις που δεν ήταν για καλό σου και ένα ευχαριστώ για όσες φορές ήταν εκεί διπλά σου, σε κάθε τέλος και αρχή. Μην παίρνεις τα αυτονόητα για δεδομένα. Πάρε μια βαθιά εισπνοή. Είσαι γεμάτος υγεία, δύναμη, η καρδιά σου κτύπα σε παλμούς που εσύ ορίζεις. Έχεις δυο ματιά να βλέπεις το κόσμο και ένα στόμα για να εκφράζεις την ύπαρξη σου σ’ αυτή τη ζωή! Το σώμα σου ανταποκρίνεται πλήρως, είσαι ελεύθερος να πας και να κάνεις ότι γουστάρεις! Τα πιο μεγάλα δώρα είναι είδη στα χέρια σου.
Ναι είναι μέρος της ζωής να πονάς, να χαμογελάς, να ταξιδεύεις, να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να δημιουργείς, να νιώθεις! Η πιο όμορφη ένδειξη ζωής κρύβεται πίσω από την λέξη «νιώθω». Να αγκαλιάζεις και να δέχεσαι όλα όσα έχει να σου προσφέρει αυτό το ταξίδι. 

Γιατί πρέπει να υπάρχει λόγος να χαμογελάς; Γιατί πρέπει να γίνει κάτι για να νιώσεις ευτυχία; Γιατί να περιμένουμε να ανοίξει η πόρτα της φυλακής που εμείς κλείσαμε τους εαυτούς μας; Σπάσε την! Τώρα! Μόνο εσύ έχεις την δύναμη να το κάνεις, αύριο θα είναι αργά. Θα έχεις είδη χάσει ακόμα 1440 λεπτά.
Σ’ αυτό το ταξίδι μάτια μου μόνο οι τρελοί επιβιώνουν και πάνε πέρα από το κατεστημένο. Ότι ποθεί η ψυχή σου να το τολμάς. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις από ποια χειρότερη τύχη σε έχει γλυτώσει η κακή σου τύχη. Χαμογέλα μου και άλλαξε το σενάριο της ζωής σου. Να θυμάσαι πως τα καλύτερα δεν έρχονται, εμείς τα φέρνουμε.

Πηγή
http://www.loveletters.gr