Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Μη σου στερείς την αυτοπεποίθησή σου...

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Ποιά ήταν η τελευταία φορά που έτυχε να ακούσεις κάποιο κοντινό σου πρόσωπο να αναφέρεται στον εαυτό του με τα καλύτερα λόγια, πιστεύοντας πραγματικά όλα όσα έλεγε; ‘Οταν συνέβη αυτό θυμάσαι πως αισθάνθηκες; Κατάφερες ποτέ να νιώσεις κάτι αντίστοιχο και για τον ίδιο σου τον εαυτό;


ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!

Η αυτοεκτίμηση αναφέρεται στις δυνατότητες του ανθρώπου να αξιοποιεί σωστά την δύναμη που κατέχει σε όλα τα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, την θέληση για να καταφέρει όλα όσα επιθυμεί, το πείσμα, την καλοσύνη που βγάζει στις πράξεις του, την υπομονή, τον σεβασμό αλλά και το θάρρος που χρειάζεται για να ενισχύει καθημερινά κάθε τι καλό που υπάρχει μέσα του! Και η αυτοπεποίθηση; Σε τι ακριβώς διαφέρει;

Η αυτοπεποίθηση αναφέρεται στην πίστη που έχει ένας άνθρωπος αναφορικά με τις δυνατότητές που του έχουν δοθεί από την φύση αλλά και το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε. Η μόρφωση, η σωματική εμφάνιση, η κρίση και το ταλέντο είναι κάποια από τα στοιχεία που δομούν την αυτοπεποιθησή μας. Ωστόσο, αυτό που θα μας απασχολήσει περισσότερο εδώ είναι η αυτοεκτίμηση, μιας και αυτή είναι ικανή να οδηγήσει αργότερα και στην απόκτηση ή την έλλειψη της αυτοπεποίθησής μας!

‘Iσως να έχεις παρατηρήσει πως πολλοί θεωρούν αυτές τις δύο έννοιες προνόμιο των λίγων, με αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι να παύουν να νοιάζονται για την αγάπη προς τον εαυτό τους! Μένει να δούμε πως μπορεί να τροποποιηθεί αυτό, μιας και διανύουμε μια εποχή ριζικών αλλαγών, οι οποίες όπως όλα δείχνουν τείνουν να οδηγούν στην αλλοίωση της προσωπικότητάς μας. Στην πράξη όμως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο; Μπορεί άραγε κάποιος ή ακόμα και εσύ να απαλλαγείς οριστικά από την χαμηλή αυτοεκτίμηση που σε κυριεύει και σε κάνει να νιώθεις καθημερινά ηττημένος;

Σε πρώτη φάση το πιο σημαντικό είναι να βρείς την θέληση που πηγάζει μέσα σου, με σκοπό να βρεθείς σε ετοιμότητα για να καταβάλεις την προσπάθεια που απαιτείται! Στην πράξη για να το πετύχεις δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε και χρονοβόρο, οπότε η δικαιολογία ”δεν έχω χρόνο για εμένα” εδώ δεν υφίσταται! Πάντα υπάρχει λίγος διαθέσιμος χρόνος, πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για λίγα ουσιαστικά λεπτά τα οποία μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή προς το καλύτερο! 5 λεπτά λοιπόν είναι αρκετά ικανά να σου δώσουν την πολυπόθητη αλλαγή που αναζητάς!


ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!


Η διαδικασία είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπενθυμίζεις ή αν δεν το έχεις κάνει ποτέ έως τώρα, να αναφέρεις για πρώτη φορά στον εαυτό σου πόσο πολύ σε αγαπάς και σε αποδέχεσαι για αυτό που είσαι! Το πώς θα επιλέξεις να το κάνεις ασφαλώς ανήκει στην κρίση σου, μιας και μπορείς να γράψεις την προαναφερόμενη φράση, είτε να την επαναλάβεις από μέσα σου όσο πιο συχνά μπορείς και θέλεις. Ίσως ως διαδικασία να ακούγεται αρκετά απλή και μή επαρκής, στα αλήθεια όμως μια τέτοιου είδους εκδήλωση αληθινού ενδιαφέροντος προς τον εαυτό σου είναι ικανή να αναδείξει τον εσωτερικό σου κόσμο, κάνοντάς σε να πιστέψεις ολοκληρωτικά στον εαυτό σου!


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ;


Το υποσυνείδητο ακούγοντας αυτή τη φράση είναι αυτομάτως ικανό να βγάλει στην επιφάνεια κάθε είδους αρνητική σκέψη, κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό! Από την στιγμή που ο εγκέφαλος σου δεν είναι συνηθισμένος σε μία τέτοιου είδους θετική στάση, θα προσπαθήσει αρχικά να αντιδράσει ”βομβαρδίζοντας” σε με αρνητικές σκέψεις, όπως τόσο καλά γνώριζε να κάνει έως τώρα. Εκεί βρίσκεται όμως και το μυστικό της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, στο να πας κόντρα στις αρνητικές εσωτερικές σου σκέψεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα διαφέρουν κατά πολύ από την πραγματικότητα!

Υπάρχουν χιλιάδες δικαιολογίες που μπορεί να ”γεννήσει” το μυαλό σου ακούγοντας την φράση: ”Αγαπώ και στηρίζω τον εαυτό μου όπως ακριβώς είναι”! Το υποσυνείδητο είναι μία τεράστια αποθήκη πληροφοριών και εμπειριών η οποία πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Ότι αποθηκεύεται εκεί οδηγήθηκε ”αφιλτράριστο” σε νεαρή ηλικία. Παρόλα αυτά, και αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί, φέρνοντας όλες αυτές τις αρνητικές και δυσάρεστες σκέψεις και πάλι στην επιφάνεια.

Έχε λοιπόν κατά νού πως κάθε είδους αρνητική σκέψη που αποθηκεύεται στο υποσυνείδητο σου θα ήταν προτιμότερο να παραχωρήσει την θέση του σε μία πιο ευχάριστη και αισιόδοξη σκέψη, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή! Μέσα από αυτή την διαδικασία, βγάζοντας δηλαδή στην επιφάνεια ότι υπάρχει καλά ”κρυμμένο” μέσα σου και σε κυβερνά ασυνείδητα, διευκολύνεις το συνειδητό μέρος της αντίληψης σου να λειτουργήσει καλύτερα και πιο απελευθερωμένα!


ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ!

Σε βάθος χρόνου όσο περισσότερο επιτρέπεις στον εαυτό σου να σκέφτεται κατά αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσεις πως η αύξηση της αυτοεκτίμησης σου αλλά και η ολοκληρωτική αποδοχή του εαυτού σου θα είναι σίγουρα μια νίκη αποκλειστικά δική σου! Και αν επιμένεις να αμφιβάλλεις για το αποτέλεσμα, πιστεύοντας πως το να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου πρόσωπο με πρόσωπο μοιάζει με μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες, τότε να θυμάσαι πως ο δρόμος της αυτοβελτίωσης ξεκινάει με ένα μόνο μικρό βήμα και μια σίγουρη απόφαση, μιας και όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος! Στο χέρι σου είναι να συμφιλιωθείς μια για πάντα με τον εαυτό σου, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις με όλη σου την καρδιά!

Αξίζει τον κόπο! Για εσένα και μόνο!
Πηγή
http://www.loveletters.gr