Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Τρεις λόγοι που ίσως μας κάνουν να πεινάμε συνέχεια

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δεν μπορούν, επειδή πιάνουν τους εαυτούς να πεινάνε συνέχεια και να καταναλώνουν μικρά γεύματα, πολλές φορές καθόλου υγιεινά.

Σε όλους έχει, πολλές ή λίγες φορές, συμβεί να πεινάμε ακόμα και λίγη ώρα μετά το φαγητό. Για ποιον λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο; Η παρακάτω τρεις λόγοι είναι πολύ πιθανοί...

Μη επαρκής πρόσληψη νερού

Το νερό, εκτός των άλλων, είναι και ένα βασικό εργαλείο για να κόψεις την όρεξή σου, αφού η κατανάλωσή του προκαλεί κορεσμό. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που πίνουν μισό λίτρο νερό περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, μειώνουν την όρεξη τους και χάνουν βάρος, μετά από διάστημα 8 εβδομάδων.

Υψηλή πρόσληψη ζάχαρης

Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αυξάνει την όρεξη, λόγω του ότι προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή γκρελίνης. Αν καταφέρετε να μειώσετε την ζάχαρη που καταναλώνετε, θα μειώσετε και την διαρκή επιθυμία για φαγητό.

Έλλειψη ύπνου
Η έλλειψη ύπνου απορρυθμίζει τις φυσικές ορμόνες του οργανισμού και μπορεί να οδηγήσει πολλούς σε αύξηση του αισθήματος της όρεξης. Σαν αποτέλεσμα αυτό μπορεί να δημιούργησει μια αδυναμία αντιστάσεως σε λαχταριστά φαγητά και να δουν αύξηση του βάρους τους.


Πηγή