Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

4 λόγοι που η υγιεινή διατροφή δεν κάνει μόνο για αδυνάτισμα

Αυτοί οι 4 λόγοι θα σας βοηθήσουν να βάλετε τη διατροφή σας σε… καλό δρόμο!

1 Σας χαρίζει όμορφο δέρμα

Μια καλή ρουτίνα καθαρισμού είναι πολύ καλή αλλά μπορείτε να βελτιώσετε δραστικά την υγεία του δέρματός σας απλά με την κατανάλωση των σωστών τροφών. Τα θρεπτικά τρόφιμα που παρέχουν στο σώμα σας τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά μειώνουν την ποσότητα των τοξινών στον οργανισμό σας αφήνοντάς σας με πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

2 Σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα
Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της διάθεσης, της συγκέντρωσης, τη μείωση του άγχους, της πίεσης του αίματος, ακόμη και για τη ρύθμιση των ορμονών που σας βοηθούν να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η καλή διατροφή μπορεί να σε οδηγήσει σε πιο ποιοτικό ύπνο. Η επιλογή υγιεινών τροφίμων, ιδίως εκείνων με πρωτεΐνες και «μη επεξεργασμένων υδατανθράκων, διεγείρει την απελευθέρωση της σεροτονίνης για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε σαν πουλάκι.

3 Σας δίνει ενέργεια
Το να φάτε ένα γλυκό ή να πιείτε καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας δώσουν απότομα ενέργεια, αλλά λίγο μετά, θα αισθάνεστε ακόμη χειρότερα από ό,τι πριν. Τρώτε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί αυτό βοηθά στο να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας σταθερά, αλλά αν νιώθετε πεσμένοι θα ανακτήσετε την ενέργειά σας πολύ πιο σωστά αν επιλέξετε μία μπανάνα ή κάποιο φρούτο αντί για ένα σακουλάκι τσιπς .

4 Σας κάνει εξυπνότερους
Θέλετε να είστε πιο έξυπνοι; Η υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει και σε αυτό! Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών ανακαλύπτει ότι αυτό που είναι καλό για το σώμα είναι επίσης καλό και για τον εγκέφαλό σας. Η καλή διατροφή, σε συνδυασμό με την άσκηση, όχι μόνο βοηθά στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου, αλλά μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη δημιουργία νέων κυττάρων, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Μια διατροφή γεμάτη από υγιεινά λίπη και υψηλής ποιότητας, υδατανθράκων βραδείας αποδέσμευσης συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Το μυστικό

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους και να βελτιώσει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Η επιλογή των σωστών τροφών συμβάλει στη μείωση του εκνευρισμού, πράγμα που σίγουρα είναι θετικό όταν έχετε άγχος στη δουλειά.

Πηγή
http://omorfamystika.gr