Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Σε ποια ηλικία ξεκινάμε τις αντιγηραντικές κρέμες;

Η γήρανση είναι κάτι το αναπόφευκτο. Είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να την καταπολεμήσουμε όσο μπορούμε. Δείτε σε ποια ηλικία ξεκινάμε τις αντιγηραντικές κρέμες.

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, όπως για παράδειγμα αν σας βλέπει αρκετά ο ήλιος, αν καπνίζετε, αν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αν πίνετε πολύ νερό κ.α.

Για να καθυστερήσετε τη γήρανση της επιδερμίδας σας ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή, κοιμηθείτε καλά, πίνετε αρκετό νερό και αρχίστε από νωρίς να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα κατά της γήρανσης.

Από τα 20 αποκτήστε τη συνήθεια να καθαρίζετε πρωί-βράδυ το πρόσωπό σας και να βάζετε κάθε πρωί μια ενυδατική σύνθεση με αντηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες.

Μετά τα 25-30 απλώνετε κάθε βράδυ ένα serum με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα προϊόντα αυτά προστατεύουν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα.
Μετά τα 30 ξεκινήστε την αντιρυτιδική κρέμα. Καθώς μεγαλώνουμε, κάποια από τα φυσικά συστατικά της επιδερμίδας μας, όπως το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, μειώνονται. Γι’ αυτόν τον λόγο οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε μια αντιρυτιδική. Εχει μεγάλη σημασία να μην περιμένετε να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σας τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η ξηρότητα. Η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική. Κοινώς προσέχουμε για να έχουμε.

Τέλος, ο ήλιος είναι ένα από τα κύρια αίτια της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας – στην πραγματικότητα, κατά 80%. 
Αυτό γίνεται εμφανές, για παράδειγμα, με τον σχηματισμό ρυτίδων και πανάδων. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας με δείκτη αντηλιακής προστασίας όχι μόνο στις διακοπές ή τις ηλιόλουστες ημέρες αλλά όλο τον χρόνο.

Πηγή
http://omorfamystika.gr