Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μάθε ποιες τροφές κάνουν καλό στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια

Με όπλο τα αμύγδαλα την βρώμη και έναν συνδυασμό φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή διατροφή σας μπορείτε να διασφαλίσετε υγείες μαλλιά, απαλή επιδερμίδα και δυνατά νύχια.
Με μια γρήγορη ματιά στο δέρμα μας, τα μαλλιά και τα νύχια μας μπορούμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα για την υγειά και την διατροφή μας. Να προσθέσω ότι το πρώτο πράγμα που βελτιώνετε πάνω μας όταν κάνουμε σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι (μαλλιά, νύχια, δέρμα) και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντας για να βελτιώσουμε και την διάθεση μας.
Οι τροφές είναι αυτές που γεμίζουν τις μπαταριές μας και δίνουν στον οργανισμό τα απαραίτητα εφόδια για να έχει μια ισορροπημένη και καλή υγεία. Κολλαγόνο, Κερατίνη και Ελαστίνη είναι τα τρία βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για υγιή και λαμπερά μαλλιά, δυνατά νύχια, ελαστικό και απαλό δέρμα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα βιταμίνη Ε και φυσικά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Τα αμύγδαλα επίσης περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και αμινοξέων τα οποία είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του κολλαγόνου και την ενίσχυση του σώματος μας. Επιπρόσθετα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή και υγιή ανάπτυξη του σκελετού μας, των μαλλιών, του δέρματος , των δοντιών και τον νυχιών μας.
Πράσινες τροφές
Βιταμίνες A, C, E, K, B και σίδηρο παρέχονται στο σώμα σας όταν τρώτε πρασινάδες. Οι πράσινες τροφές όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, το κάρδαμο και τα λάχανα περιέχουν επίσης μια καλή ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και μεταλλικών στοιχείων που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος μας. Οι Πράσινες τροφές είναι επίσης ενυδατώνουν και παρέχουν ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα μας το οποίο βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Η σπιρουλίνα, ένα σκούρο πράσινο φύκι, είναι επίσης μια φανταστική πηγή βιοτίνης, πρωτεΐνες, σιδήρου και βιταμίνης Β12, που βοηθά στη διατήρηση της υγείας των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος.
Πορτοκαλί Λαχανικά

Οι Γλυκοπατάτες, τα καρότα και η πορτοκαλή κολοκύθα περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α που στηρίζουν την σωστή ανάπτυξη των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος . Αυτά τα τρόφιμα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει το στρες (η οποία όμως μπορεί να αποδυναμώσει το κολλαγόνο, ελαστίνη και κερατίνη του σώματος). Επιπλέον, η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της γήρανσης. Για την προετοιμασία αυτών των τροφίμων να προτιμάτε το ψήσιμο σε ατμό, ή εναλλακτικά σε αργό ψήσιμο στον φούρνο αντί για τηγανίσαμε ώστε να μην καταστρέψουμε τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές βιταμίνες τους.
Σπόρια Κολοκύθας (πασατέμπος)

Όλα τα μέρει της κολοκύθας συγκαταλέγεται στα superfood! Οι σπόροι της κολοκύθας όμως είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια που μπορούμε να επιλέξουμε λόγο των θεραπευτικών αλκαλίων που διαθέτουν. Επίσης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, βιοτίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι σπόροι κολοκύθας θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, την ενέργεια σας και φυσικά θα βελτιώσουν τα νύχια, τα μαλλιά και δέρμα σας κατακόρυφα.
Βρώμη

Η βρώμη είναι ένα από τα πιο φθηνά superfoods που μπορείτε να φάτε. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να χωνέψετε σωστά τα γλουτεϊνικά δημητριακά, υπάρχουν δημητριακά χωρίς γλουτένη. Όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι super σημαντικά για τη διατροφή μας και πρέπει να τα προσθέσουμε άμεσα σε αυτήν αν δε το έχουμε κάνει ήδη. Οτιδήποτε και αν επιλέξουμε όπως : ρύζι, σιτάρι, βρώμη, κριθάρι, σίκαλη, καστανό ρύζι, μαύρο ρύζι και κινόα θα προσφέρουν στο σώμα μας μεγίστη διατροφική υποστήριξη. Η Βρώμη έχει συγκεκριμένα οφέλη για τα νύχια, τα μαλλιά και το δέρμα σας που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερος. Οι θρεπτικές ουσίες που περιλαμβάνονται στην βρόμη είναι: πρωτεΐνη, βιοτίνη, βιταμίνες Β, αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, μαγνήσιο, και κάλιο. Επίσης, είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Η Βρώμη είναι επίσης ένα καλό αντιφλεγμονώδες που θα καταπραΰνει το δέρμα σας και θα μειώσει το στρες.

Πηγή
https://vraxioli.com